Bahçeli: Adaletin izi çayda silindi

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli: Adaletin izi çayda silindi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2016 22:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yargıtay ve Danıştay Başkanlarının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rize ve Kırşehir gezisine katılmasıyla ilgili, “Yargıtay’ın Sayın Başkanı çayı topladığına göre herhalde demini almasını bekleyecek, siyasi cirit oynarken giydiği yandaş ceketi üzerine tam gelecektir” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, dün parti grubunda özetle şunları kaydetti: 

BAŞKANCI SİSTEM

“65’inci hükümet saraya tam bir sadakatle işbaşı yapmıştır. Oğlan bizim kız bizim, erklerin hepsi bizim diyenlere kadar ipini koparan konuşmuş, bu sayede anayasanın ruhu delik deşik edilmiştir. Başbakan, Cumhurbaşkanı’nın anayasayı çiğneyerek sürekli suç işlendiğini bilmektedir. Hedeflenen başkanlık değil, başkancı sistemdir ve sonu da diktatörlüktür. ABD’li askerler PYD armasıyla objektiflere yakalanmışlardır. Müttefikimiz ABD, PKK’yla yan yana, yanak yanağadır. Bu nasıl bir kepazeliktir? Bu şartlar altında AKP’liler başkanlıkla yatıp, partili Cumhurbaşkanlığıyla kalkmaktadır.    

Bizi pazarlıkla itham edenler ne tarihimizi, ne ülkümüzü bilenlerdir. Bilinsin ki, Yargıtay 18’inci Hukuk Dairesi adaletsizliği teyit etmiş, haksızlığa ve yandaşlığa imza atmıştır. Rize’de çay toplayıp Kırşehir’de defalarca devlet başkanı diye tarif ettiği Sayın Erdoğan’ı hararetle alkışlayan bir hukukçu mantığının yönettiği bir kurumdan başka bir sonuç beklenemezdi.  

Haberin Devamı

FINDIK İŞİNE GİREBİLİR

Bu değerli şahsiyetin sanıyorum, çizme giyip pancar sulaması, yetmiyorsa fındık işine girmesi an meselesidir. Yargıtay gerekçeli kararını inceleyenler, birçok fahiş hata olduğunu ne yazık ki görecektir. Buna rağmen hak etmese de yargı kararına saygı duyacağız. Yüksek yargı organlarının ne hale düşürüldüğünü üzülerek izliyoruz. Paralel ve yandaş kuşatmasına alınmış yargının adım atacak mecali kalmamıştır. Adaletin kalan izleri de Rize’de çay tarlasında silinmiştir.”

10 Temmuz’dan başka tarih tanımıyoruz

BAHÇELİ, MHP’de devam eden ‘kurultay tarihi’ tartışmalarıyla ilgili de konuştu. Çağrı Heyeti’nin 19 Haziran’da tüzük kurultayı yapma kararını eleştiren Bahçeli, “Biz 10 Temmuz’daki kurultayla hem tüzüğümüzü değiştirecek hem de seçim yapacağız. Bunun dışında hiçbir kurultay tarihini tanımıyoruz. 19 Haziran gününü açıklayıp kaos imalatı yapan, MHP’yi paralel hesap ve yönlendirmeyle ele geçirmeyi planlayanlara da hiçbir şart altında izin vermeyeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!