Avrupalı Türkler, demokrasi nöbetinde

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı Türkler, demokrasi nöbetinde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2016 10:11

Türkiye’de 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine tepki amacıyla kent merkezlerinde devam eden ‘demokrasi nöbetleri’ne, yurtdışında yaşayan Türkler de destek veriyor. Mustafa Karaçay Almanya’dan, Uğur ve Habibe Alper çifti Avusturya’dan, Tezcan Ailesi Belçika’dan, Cantürk Ailesi Hollanda’dan gidip, memleketlerindeki demokrasi nöbetlerine katıldı.

Haberin Devamı

DENİZLİ’de sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde kent merkezindeki Delikliçınar Meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepki gösterdi. Nöbet tutan vatandaşlardan Mustafa Karaçay, Almanya’da yaşadığını söyledi. Karaçay, 15 Temmuz akşamı darbe girişimini öğrenince Frankfurt’ta konsolosluk önünde toplanıp Türk bayraklarını dalgalandırdıklarını belirterek, şöyle konuştu: 

“Televizyonlardan izledik, bir şey yapamadık. Gelmek istedik ama gelemedik. Çok şükür şimdi buradayız. Ne pahasına olursa olsun buraya gelmeye mecburduk. Biz de bu milletin bir parçasıyız, vatanımızı seviyoruz. Burada olmak gurur verici bir durum. Öleceğimizi bilsek dahi ülkemize, vatanımıza sahip çıkacağız. Demokrasinin kalması için elimizden geleni yaparız. Vatanımızın bekası için ölmeye hazırız. Cumhurbaşkanımız ‘eve dönün’ diyene kadara meydanlarda demokrasi nöbetine devam edeceğiz.”

HER AKŞAM 40 KİLOMETRE
Trabzon’da, Meydan Parkı’nda başlatılan ‘demokrasi nöbeti’ne Avusturya’da yaşayan ve tatil için memleketleri Çarşıbaşı ilçesine giden Uğur ve Habibe Alper çifti de çocukları Hikmetullah (5), Taha (3) ve İtidal Alper (1) ile birlikte katıldı. İzin için 20-25 Temmuz tarihlerini belirlediklerini ancak Türkiye’de yaşanan gelişmeler nedeniyle 16 Temmuz’da memleketlerine geldiklerini belirten Uğur Alper, “Allah onlara fırsat vermedi. Darbe girişiminin halkımız tarafından engellenmesi dolayısıyla büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu mutlu günlerde milletimizle birlikte olmak için memleketimize geldik” dedi. Alper, her akşam il merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklığındaki Çarşıbaşı ilçesinden Meydan Parkı’na gelerek demokrasi nöbetine destek verdiklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Avrupalı Türkler, demokrasi nöbetinde

Eşi ve çocuklarıyla ellerindeki Türk bayraklarını dalgalandıran Habibe Alper ise millete, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek olmak için meydanda bulunduklarını dile getirerek, “Herkes Türk halkının gücünü, kuvvetini gördü, o yüzden artık kimse Türk milletinin önünde duramaz” diye konuştu.

‘BİTTİ’ DİYENE KADAR BURADAYIZ
Belçika’dan memleketi Ordu’ya giden altı kişilik Tezcan ailesi de demokrasi nöbetine katıldı. Ay-yıldız baskılı tişört giyinen dört çocuk babası Rasim Tezcan, Türkiye’de yaşanan darbe girişimine karşı meydanlarda olduklarını söyledi. Memleketinde çocukları ile demokrasi nöbeti tutmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Tezcan, daima da demokrasi nöbeti tutmaya hazır olduklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a büyük bir sevgi beslediğini belirten Tezcan, “Böyle günlerde hep beraber olmamız gerekiyor. İnşallah bugünleri de atlatacağız. FETÖ’ye mensup kişiler huzurumuzu bozuyorlar ama bunun da altından kalkacağız. Cumhurbaşkanımız, ‘nöbet bitti’ diyene kadar buradayız” dedi.

ÖLENE KADAR BURADAYIZ
Darbe girişimine tepki için bedensel ve zihinsel engelli oğlu ile Hollanda’dan Bolu’ya giden Hamiyet Cantürk, demokrasi nöbetine devam ediyor. Darbe girişiminden sonra bedensel ve zihinsel engelli oğlu Meriç Cantürk ve ailesiyle Türkiye’ye gittiklerini belirten Hamiyet Cantürk, “Böyle bir şeyin olmaması gerekirdi. Vatanımıza sahip çıkıyoruz. O yüzden de buradayız. Ölene kadar da buradayız. Cumhurbaşkanımız sokağa çıkın demekte haklı. Vatandaş olarak tabii ki sokağa çıkmalıyız. Cumhurbaşkanımızın ve her dediğinin arkasındayız. Devletin arkasında olabilmek için Hollanda’dan geldik biz. Vatanımız için geldik. Her şey vatan için” dedi.
Hamiyet Cantürk’ün babası Orhan Ulaş ise “Sonuna kadar her akşam buradayız. Nereye gidin deseler oraya gidip geleceğiz. Bu işin arkasındayız” diye konuştu. 

BAKMADAN GEÇME!