'Yüzüm Bir Kentin Anı Defteri' çıktı

Güncelleme Tarihi:

Yüzüm Bir Kentin Anı Defteri çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2015 00:00

1980 sonrası şiirin tanınmış şairlerinden 1964 doğumlu Ali Asker Barut, 10 yıl aradan sonra yayımladığı “Yenilmiş Bir Medeniyetin Sesiyle/Toplu Şiirler” kitabından sonra büyük bölümü Gösteri, Kitap-lık ve Sözcükler adlı edebiyat dergilerinde yayımlanmış yazılardan oluşan “Yüzüm Bir Kentin Anı Defteri”ni yayımladı.

Haberin Devamı

Simmar Yayınevi tarafından basılan kitabı şair Ali Asker Barut, “Artık hayal üretmeyen bir şehrin şiirinin şairlerle tutulmuş günlüğü” olarak değerlendiriyor.

Kitap ilk bölümü serbest yazılar, ikinci bölümü, 1987 yılından itibaren Memet Fuat, Doğan Hızlan, Cevat Çapan, İnci Asena, Haydar Ergülen, Turgay Fişekçi, küçük İskender, Hüseyin Alemdar, Nevzat Çelik, Erdal Alova, Sunay Akın, Halim Şefik Güzelson, Ercüment Uçarı, Arif Damar, İlhan Berk gibi şairlerle birebir tanıklıklara dayalı düzenli tutulmuş anılardan oluşuyor.

Şair Ali Asker Barut’un daha önce yayımlanmış Rüzgârla Dolu, Yağmurlu Leylak, Aşağı Üsküdar, Karanfil Kırıkları, Ay Sözlüğü, Sarhoş Böcek Şarkıları ve Yenilmiş Bir Medeniyetin Sesiyle adlı kitapları bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!