Yurt dışında oy için son iki gün!

Güncelleme Tarihi:

Yurt dışında oy için son iki gün
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2023 10:35

Yurt dışında oy kullanan vatandaşlar, hafta sonu da sabahın erken saatlerinden itibaren oy vermek için Köln Başkonsolosluğu’na akın etti. Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemi 9 Mayıs’ta sona eriyor. 

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Türk nüfusun en yoğun yaşadığı T.C. Köln Başkonsolosluğu’nda pazar günü sabahtan akşam saatlerine kadar vatandaşlar akın akın gelip oylarını kullandılar. Köln Başkonsolosluğu’nda seçim çadırlarına ilaveten hafta sonu olması sebebiyle bina içine takviye dört seçim sandığı daha kuruldu. Kurulan sandıklar yoğunluğun azalmasına yardımcı oldu. Pazar günü önceki günlerde olduğu gibi yaşlı ve engelli vatandaşlar yakınları yardımıyla oylarını kullandılar. Bazı vatandaşların TRT’nin tarihi dizilerinde giydiği kostümlerle oy kullanmaya geldiği görüldü. İbrahim Ergün ve Mustafa Aydın isimli iki vatandaş çocuklarıyla geldiği Köln Konsolosluğu’nda ilgi odağı oldular.

Yurt dışında oy için son iki gün

Yurt dışında oy için son iki gün

Yurt dışında oy için son iki gün

Yurt dışında oy için son iki gün

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ
Günün anısına seçim için çalışan özel güvenlik elemanları Diriliş Ertuğrul kıyafetli vatandaşlarımızla hatıra fotoğrafı çektirdi. İbrahim Ergün “Biz gurbetçiler olarak vatani görevimizi yerine getirmekten gurur duyuyoruz. İnşallah seçimler vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olur. Almanya ne kadar bizi kısıtlamaya çalışıyor olsa da bizleri asla bu yoldan vazgeçirmezler. Ülkemize hayırlı olsun” dedi. Köln Konsolosluğu’nda 7 Mayıs Pazar günü 5 bin 590 oy kullandı. Yurt dışında kayıtlı 3 milyon 416 bin 98 seçmen 27 Nisan’dan bu yana yurt dışı temsilcilikleri, gümrükler ve Türkiye’deki havalimanlarında oy kullanıyor. Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemi 9 Mayıs gümrüklerde ise 14 Mayıs saat 17.00’de sona erecek.
Yurt dışında oy için son iki gün

İNGİLTERE’DE SONA ERDİ
İngiltere’de yaşayan vatandaşları için ise oy verme işlemi sona erdi. Londra’da 1 Old Billingsgate Walk adresinde oy kullanma yerinde sandık görevlilerine ve seçmenlere halka tatlısı ve baklava ikram edildi. Tatlıların AK Parti, MHP ve CHP İngiltere Temsilcileri ve Türkiye’nin Londra Başkonsolosluğu tarafından ikram edildiği kaydedildi. İngiltere’de kayıtlı yaklaşık 127 bin seçmen var. Londra, Manchester, Edinburgh ve Leicester’de kurulan sandıklarda seçmenler 29 Nisan-7 Mayıs tarihlerinde oylarını kullandı. Son dakika oy kullananlar arasında 81 yaşında Meryem Timur adlı nine de yer aldı. Büyük tezahürat ve alkışlar altında oyunu kullanan Timur Nine, “Seçimlerin ülkemize huzur, sevgi ve barış getirmesini diliyorum” dedi. Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, oy verme işleminin saat 21.00’de sona ermesiyle sandıkların kapandığını belirtti. Oy pusulaları ağzı mühürlü çuvallarla sayım için 10 Mayıs Çarşamba günü Türk Hava Yolları’nın uçağıyla Türkiye’ye gönderilecek. O güne kadar tüm oy torbaları büyükelçilikte dört kilitli özel odada muhafaza edilecek. Türkiye’ye gidecek uçağın içinde hem YSK’dan hem siyasi partilerden temsilciler hem de Dışişleri Bakanlığı’ndan temsilciler olacak.
Yurt dışında oy için son iki gün

Yurt dışında oy için son iki gün
KOSOVA’DA DA SANDIĞA GİDİLDİ
Kosova’nın Prizren ve Priştine bölgelerinde de oy verme işlemleri gerçekleşti. Dün sona eren oy kullanma işlemi Türkiye’nin Kosova Büyükelçiliği ile Prizren Başkonsolosluğu’nda gerçekleşti. Kosova’nın güney bölgesinde yer alan T.C Prizren Başkonsolosluğu’nda TSİ sabah 10:00’da başlayan oy kullanma işlemleri akşam 22:00’ye kadar devam etti. Prizren Başkonsolosluğu’ndaki 1/A ve 1/B No’lu sandıklarda oy kullanıldı. Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosu Celal Doğan, iki gün süren seçimlerin sakin bir hava içerisinde geçtiğini söyledi.
Yurt dışında oy için son iki gün

Yurt dışında oy için son iki gün

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!