Yine Müslümanları hedef aldı

Güncelleme Tarihi:

Yine Müslümanları hedef aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2023 11:30

Almanya eski Sağlık Bakanı Spahn, yine İslam’ı ve Müslümanları hedef aldı. Düzensiz göç engellenmez ve sığınmacı sayısına sınırlama getirilmezse Almanya’nın çökeceğini ileri süren Spahn, İslam kültürü ağırlıklı ülkelerden gelenleri ‘Almanya’da toplumsal yaşamı tehdit etmek ve barış içinde birlikte yaşam için bir tehlike oluşturmakla’ suçladı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da erken seçim isteyen ana muhalefet her yolu deniyor. ‘Yurttaş Parası’, ‘Bina Enerji Yasası’, çifte vatandaşlığın yolunu açan ‘Modern Vatandaşlık Reformu’ gibi konularda hükümeti sıkıştıran CDU, son dönemlerde en çok düzensiz göç, sığınmacılar ve Müslümanlar üzerinden hem hükümete yükleniyor hem de oyunu artırmaya çalışıyor. Daha önce de bu konularda sert açıklamalarda bulunan Almanya eski Sağlık Bakanı Jens Spahn (CDU), yine Müslümanları hedef aldı. Bir ‘Podcast’ yayınına katılan Spahn, düzensiz göç engellenmez ve sığınmacı sayısına sınırlama getirilmezse Almanya’nın çökeceğini ileri sürdü, İslam kültürü ağırlıklı ülkelerden gelenleri ‘Almanya’da toplumsal yaşamı tehdit etmek ve barış içinde birlikte yaşam için bir tehlike oluşturmakla’ suçladı. Almanya’da sözde çöküşün engellenmesi için CDU’ya da önemli görevler düştüğünü belirten Spahn, şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘ALMANYA’DA DEĞİŞMİYORLAR’
Yahudi düşmanlığı, eşcinsellere karşı kışkırtma, kadın-erken eşitliğine karşı çıkmak özellikle İslam kültürü etkilidir. Başka dinden ve inançtan olan insanların kolay yaşadığı Müslüman ülke sayısı çok azdır. Aynı durum eşit haklara sahip olmayan kadınlar, lezbiyenler, homoseksüeller için de geçerlidir. Almanya’ya her gün düzensiz göç yoluyla önemli bir bölümü İslam etkili ülkelerden olmak üzere bin kişi geliyor. Bu kültürle büyümüş insanlar Almanya’ya gelince değişmiyorlar. Bana göre Almanya’da insanların çoğu böyle bir kültür bölgesinden yüz binlerce, milyonlarca insan gelmesinin yaratacağı sonuçların bilincinde değil. Zaman zaman Almanya’nın çeşitli kesimlerinde okulları ziyaret edip öğrencilerle konuşuyorum. Bir kadınla değil bir erkekle evli olduğumu söyleyince ön sıralarda oturan bir öğrenci ‘Hastalık bulaşır’ diyerek arka sıralara geçti. Sonradan bu öğrencinin Afganistan’dan geldiğini öğrendim. Ben üç-dört kez Afganistan’a gittim. Afganistan’ın bir bölümü hâlâ Orta Çağ’da yaşıyor. Dünyadaki Afganların yüzde 1’i de Almanya’da yaşıyor.”
Almanya’da düzenlenen Filistin yanlısı gösterilere ellerinde ‘Eşcinseller Filistin için’ yazılı pankartları taşıyanların da katılmasına şaşırdığını belirten Spahn, “Ben hep bölgede azınlık haklarına saygı gösteren, lezbiyenlerin ve homoseksüellerin, başka inançtan olanların rahatsız edilmeden yaşayabildiği tek ülkenin İsrail olduğunu söylüyorum. Öyle de. O nedenle bu insanların İsrail karşıtı gösterilere katılmalarına bir anlam veremiyorum” dedi.

Haberin Devamı

ÇOK BÜYÜK BİR TEHLİKE
20 yılı aşkın süredir Federal Meclis milletvekili olan ve yıllardır CDU Merkez Karar Yönetim Kurulu’nda (MKYK) görev alan Spahn, Almanya’da ortanın sağına ciddi bir kayma olduğunu, bunun ülke için çok büyük tehlike oluşturduğunu söyledi. Sağ popülist Almanya için Alternatif’in (AfD) oy oranının bazı eyaletlerde yüzde 30’u, Almanya genelinde ise yüzde 20’yi geçtiğini hatırlatan Spahn, “Bu ortanın sağı çıkmazını şimdiye kadar ülkemiz hiç yaşamadı. Bundan kurtulmak için inandırıcı politikalar üretmeliyiz” dedi. SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümetinde sorumluluk taşıyanların ülkede yaşanan sıkıntılara çözüm üretmekten ziyade birbirleriyle boğuştuklarını söyleyen Spahn, bu yanlış politikalar yüzünden insanların sağa kaydığını belirtti. Spahn, “Şayet biz yeniden iktidara gelirsek ve bu sorunları çözemezsek, şu anda olduğu gibi düzensiz göç ve Yurttaş Parası gibi konularda mantıksız uzlaşı yolları ararsak, bu bizim partimizin de sonu olur” uyarısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!