Yeşiller’de başbakan adaylığı yarışı

Güncelleme Tarihi:

Yeşiller’de başbakan adaylığı yarışı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2024 13:53

Almanya’da normal olarak 2025 yılında yapılacak genel seçimlere daha 1.5 yıl olduğu halde, Yeşiller’de başbakan adayı arayışı ve yarışı başladı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da yayımlanan günlük gazetelerden Bild, ‘Habeck başbakan olmak istiyor! Sorun: Baerbock da’ başlıklı haberinde Yeşiller’de başbakan adayı yarışının Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck ile Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock arasında geçeceğine yer verdi. 2021 yılındaki genel seçim öncesi gönüllü olarak adaylığı Annalena Baerbock’a bırakan Habeck’in bu sefer aday olmakta kararlı olduğu da vurgulandı. Son dönemlerde sosyal medyada paylaştığı videolarda, katıldığı toplantılarda ve yurt dışına yaptığı resmi ziyaretlerde tam bir devlet adamı profili sergileyen Robert Habeck’in başbakan adayı olma şansının daha yüksek olduğu da belirtildi.

İÇTE YAŞANACAK SÜRTÜŞME PARTİYE ZARAR VERİR
SPD’li Şansölye Olaf Scholz’a ateş püsküren Alman iş insanlarının Habeck’e güven duyduklarının da altı çizildi. Aynı zamanda Habeck’in aday olması halinde Olaf Scholz ve ana muhalefetin olası başbakan adayı Friedrich Merz’e karşı seçimleri kazanacağından emin olduğuna da dikkat çekildi. Öte yandan Yeşiller’de Habeck ile Baerbock’un ikisinin de başbakan adaylığında ısrar etmesi halinde son kararı parti üyelerinin vereceği belirtildi. Ancak içte yaşanacak bu sürtüşmenin partiye zarar vereceğinden hareket edildiği için şimdiden ikilinin kendi aralarında uzlaşmaya varması için birilerinin devreye sokulmasının düşünüldüğüne de işaret edildi. İlk akla gelen ismin her iki politikacıyla da yakın ilişkisi olan Federal Besi ve Tarım Bakanı Cem Özdemir olduğuna dikkat çekildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!