Yerel yönetimler isyan etti!

Güncelleme Tarihi:

Yerel yönetimler isyan etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2024 11:01

Almanya’da yerel yönetimler ve belediyeler mülteci kapasitelerinin sınırına geldiklerini belirterek, göç politikasında bir değişiklik yapılması çağrısında bulundu. Almanya’ya akının ''kontrol edilip azaltılması” gerektiği belirtilirken, fazla para ve personele ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

ALMAN Yerel Yönetimler ve Belediyeler Birliği Genel Müdürü André Berghegger, Berlin’de düzenlenen yıllık basın toplantısında Almanya’nın sınırsız sayıda insanı kabul edemeyeceğini söyledi. Berghegger, “Bu nedenle hem Avrupa hem de ulusal düzeyde göç politikasında bir yön değişikliğine ihtiyacımız var. Göç organize edilmeli, kontrol edilmeli ve azaltılmalıdır. Almanya, son iki yılda Ukrayna’dan 1 milyondan fazla savaş mültecisi kabul etti. Geçen yıl Almanya’ya gelen 300 binden fazla kişiyle birlikte 2016’dan bu yana en yüksek sığınmacı sayısı kaydedildi. Pek çok belediyede artık barınma imkânı kalmadı” diye konuştu.

Yerel yönetimler isyan etti
PERSONEL SORUNU DA VAR
Şehir yönetimleri ve belediyelerin, sığınmacılara barınma imkânı sağlayabilmek için genellikle otel kiralamak ya da konteyner kurmak zorunda kaldığı belirtildi. Spor salonlarının kullanımı da yeniden tartışılmaya başlandı. Berghegger, diğer alanlarda olduğu gibi insanlarla ilgilenebilecek tam zamanlı personel bulmanın da giderek zorlaştığını kaydetti. Dil ve entegrasyon kurslarının yeteri kadar organize edilemediğine dikkati çeken Berghegger, “Bu koşullar altında başarılı bir entegrasyon giderek zorlaşıyor” dedi. Bu nedenlerle göç politikasının yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Berghegger, “Kalma ihtimali olmayan insanların geri dönüşünü hızlandıracak yasal değişiklikler çok önemli. Ayrıca bu değişikliklerin uygulanması gerekir. Bu, Almanya’ya gelmek isteyen göçmenlere güçlü bir mesaj verecek” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!