Yeni grev mi geliyor!

Güncelleme Tarihi:

Yeni grev mi geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2024 12:58

Almanya’da demiryollarında yeni grevler kapıda. Alman Demiryolları (DB), makinistler sendikası GDL’nin bir kez daha ücret görüşmelerini iptal ettiğini duyurdu. Görüşmelerdeki ana anlaşmazlık noktası haftalık 35 saatlik çalışma süreleri oluşturuyor. Şimdi gözler olası grevlere çevrildi.

Haberin Devamı

MÜZAKERELERİN kesildiğini somut olarak dile getirmeyen GDL, ancak basın açıklamasıyla demiryolunu sert bir şekilde eleştirdi ve onu sözleşmeden doğan yükümlülüklerine uymamakla suçladı. Gizlilik konusunda 3 Mart’a kadar anlaşmaya varıldığını hatırlatan GDL, şirketin bu anlaşmayı ihlal ettiğini belirtti. GDL, bilginin “DB yönetimi tarafından, suçu sendikanın üzerine atmak amacıyla” Bild gazetesine kasıtlı olarak sızdırıldığını açıkladı. Sendika, başlangıçta anlaştıkları gibi önümüzdeki pazartesi gününe kadar yorum yapmayacağını da ekledi. Daha sonra GDL, pazartesi sabahı bir basın toplantısı düzenleyerek görüşlerini kamuoyuna paylaşacak. Ancak yolcuların önümüzdeki pazartesi gününden itibaren bir kez daha Almanya genelinde demiryolu hizmetlerinde birkaç gün sürecek grevlerle karşılaşacağı tahmin ediliyor. Alman Tren Makinistleri Sendikası (GDL) bu pazar gününe kadar sürecek bir grev molası kararı almıştı.

Haberin Devamı

MÜZAKERELER BAŞARISIZ OLDU
DB, görüşmelerin bu kez de sendikanın vardiyalı çalışanlar için haftalık çalışma saatlerinin azaltılması yönündeki temel talebi nedeniyle başarısızlıkla sonuçlandığını açıkladı. Sözcü, “GDL, sonuna kadar tam ücret tazminatıyla haftada 35 saat çalışma konusunda dogmatik bir şekilde ısrar etti” dedi. Ancak demiryolu yönetimi bu talebi reddediyor. Deutsche Bahn’daki toplu sözleşme görüşmeleri kasım ayı başında başlamıştı. Görüşmelerin ikinci turunun ardından GDL Başkanı Weselsky müzakerelerin başarısız olduğunu ilan etti ve bir oylama başlattı. GDL, iki uyarı grevi ve iki uzun grevle Almanya’daki demiryolu trafiğinin büyük bölümünü toplam dört kez aksatmıştı. Uzun mesafe, bölgesel ve yük taşımacılığı günlerce durma noktasına geldi.

Yeni grev mi geliyor

Yeni grev mi geliyor


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!