Yeni bir parti mi kuruyorlar?

Güncelleme Tarihi:

Yeni bir parti mi kuruyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2023 10:44

Almanya’da hükümeti iklim krizine karşı daha ciddi tedbirler almaya zorlamak için iklim aktivistleri tarafından oluşturulan ‘Letzte Generation’ (Son Nesil) adlı sivil toplum kuruluşunun partileşmeyi planladığı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Welt gazetesi, çeşitli ülkelerdeki iklim aktivistlerinin video konferans yöntemiyle yaptığı görüşmelerde, Almanya’daki ‘Son Nesil’ temsilcisi Caris Cornell’in, “Biz şu anda siyasi bir parti kurma çabasındayız. Ama henüz adı belli değil. Fakat bu partinin adı ‘Son Nesil’ olmayacaktır” dediğini yazdı. Gazetenin haberinde ‘Son Nesil’ aktivistlerinin bağış toplayabilmek için ‘Yaşam, Güvenli Eko Sistemin Korunması İçin İklim ve Çevreyi Açıklama’ adı altında kamu yararına bir dernek kurduğu ve şimdiye kadar 900 bin Euro bağış topladığı yer aldı. Alman medyasında bu yönde çıkan haberlere rağmen, ‘Son Nesil’ aktivistlerinden parti kurup kurmama planlarıyla ilgili henüz somut bir açıklama yapılmadı.

Yeni bir parti mi kuruyorlar

Haberin Devamı

EYLEMLERE DEVAM
Petrol, gaz ve maden enerjisinden vazgeçip zaman kaybetmeden yenilenebilir enerjiye geçilmesini savunan iklim aktivistlerinin, Almanya’nın çeşitli kesimlerinde yerlere yatarak ellerini yapıştırıp caddeleri ve otoyolları bloke etme eylemlerini sürdürmekte kararlı olduğu açıklandı. Özellikle bu eylemler yüzünden itfaiye araçları ve ambulansların acil yardımda bulunmalarının engellendiği gerekçesiyle bazı iklim aktivistleri para ve hapis cezalarına çarptırıldığı halde bu eylemlerden vazgeçilmeyeceği vurgulandı. Aynı şekilde iklim aktivistlerinin müzelerdeki tablolara ellerini yapıştırma eylemlerine de devam edecekleri belirtildi.

Yeni bir parti mi kuruyorlar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!