Virüs yardımları ödenmeye başlandı

Güncelleme Tarihi:

Virüs yardımları ödenmeye başlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2020 14:47

Federal ve eyalet hükümetlerinin küçük işletme sahipleri ile serbest meslek erbabına vermeyi taahhüt ettiği hibeyi alabilmek için yoğun başvuruların yapıldığı belirtiliyor. Şimdiye kadar Almanya genelinde 500 binden fazla kişinin internet üzerinden başvuru yaptığı açıklandı.

Haberin Devamı

YOĞUN başvurular nedeniyle sistemde zaman zaman tıkanıklar yaşanıyor. Her başvurana sıra verilirken, bazen bu sıraların 200 bini bulduğu oluyor. Başvuru sahibinin sıranın kendisine gelip gelmediğini düzenli olarak kontrol etmesi gerekiyor. Kimileri başvurularını muhasebecileri üzerinde yaparken, büyük çoğunluğu ise kendi başvurmayı tercih ediyor. Sistem, başvuru sahiplerinden sıra kendilerine geldiğinde 35 dakika içinde işlemlerini bitirmelerini bekliyor. 35 dakikalık süre içinde işlemleri tamamlayamayanlar sistemden atılıyor. Şimdiye kadar yapılan yaklaşık 500 bin başvuru sahibinden bazılarına ödeme yapıldı. Bavyera’da 115 milyon, Saarland Eyaleti’nde 10 milyon, Berlin’de ise 20 milyon Euro ödendi. Ödemelerin bu hafta boyunca yoğun olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Virüs yardımları ödenmeye başlandı

FAİZSİZ KREDİ DE ÇEKEBİLİR
Hükümetin açıkladığı paket kapsamında beş kişiye kadar çalışanı bulunan küçük firmalara 9 bin Euro’ya kadar karşılıksız para yardımında bulunuyor. 10 kişiye kadar çalışanı bulunanlara yapılacak yardım ise 15 bin Euro’ya kadar çıkabiliyor. Ödeme miktarı şirketin ödediği kira ve çalışanlara verdiği maaşlara göre değişebiliyor. Her başvuru sahibi farklı miktarda hibe alıyor. Çalışan sayısı 10 kişiden fazla olanlar ayrıca çalıştıkları bankalar üzerinden faizsiz krediye de başvurabiliyor. Hükümet, destek paketini açıkladığından bu yana 7 milyar 400 milyon Euro’luk kredi başvurusu yapıldığı açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!