‘Ukrayna’nın yanındayız’

Güncelleme Tarihi:

‘Ukrayna’nın yanındayız’
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2024 19:54

Almanya, Fransa ve Polonya’nın oluşturduğu ‘Weimar Üçgeni’, Berlin’de birliktelik sergilerken, Ukrayna’ya silah yardımının sürdürüleceğini ilan etti.

Haberin Devamı

FRANSA Devlet Başkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Polonya Başbakanı Donald Tusk, Rusya’nın bu savaşı kazanamaması için Ukrayna’ya sonuna kadar yardımda bulunma kararı aldılar. Başkent Berlin’de bugün yapılan ‘Weimar Üçgeni’ görüşmelerinin ardından ortaklaşa düzenlenen basın toplantısında tam bir birliktelik sergilendi. Paris’te geçen ay sonuna doğru yapılan görüşmelerde Emmanuel Macron’un Ukrayna’ya asker gönderilmesini gündeme getirmesi görüşünü paylaşmayan Şansölye Scholz, Berlin’deki görüşmelerde tam bir harmoni sağlandığını belirtti. Almanya, Fransa ve Polonya üçlüsünün Ukrayna’yı sonuna kadar destekleyeceğini vurgularken, bu konuda birlikte hareket edeceklerinin de altını çizdi. Ukrayna’ya daha fazla silah yardımında bulunmak dünya genelinde başka ülkelerden silah ve mermi satın alacaklarını, aynı zamanda Ukrayna’da askeri araç ve gereç üretileceğini de söyledi.

Haberin Devamı

‘ÇOK İYİ BİR GÖRÜŞME YAPTIK’
“Daveti için Olaf’a teşekkür ederim” diyen Macron, barıştan yana olduklarını, barış istediklerini ve bu nedenle de Ukrayna’ya her türlü yardımı sürdüreceklerini vurguladı. “Bizim güvenliğimiz ve geleceğimiz Ukrayna’ya bağlı” derken, Ukrayna’ya ve Ukrayna halkına yardım etmek için ortak bir savunma stratejisi geliştireceklerini de dile getirdi. Polonya Başbakanı Donald Tusk da, “Çok iyi bir görüşme yaptık” derken, “İyi niyet olursa bazen politikada ve diplomasinde çok hızlı olumlu sonuçlara ulaşılabilir. Görüş ayrılıkları yaşamadık, bugün tek ağızdan konuştuk. Bazan politikada geç davranılır, ama bugün öyle değildi. Şansölye Scholz tam destek sözü verdi. Biz ‘Weimar Üçgeni’ olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Avrupa ne kadar güçlü olursa, Ukrayna’nın kazanma şansı da o kadar yüksek olur” açıklamasında bulundu. Önümüzdeki hafta Savunma Bakanları’nın Almanya’nın Ramstein kentinde yapacakları görüşmelerde Ukrayna’ya yardımla ilgili somut haritanın belirleneceği de açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!