‘Ukrayna’daki savaş, Ramazan sevincimize gölge düşürdü’

Güncelleme Tarihi:

‘Ukrayna’daki savaş, Ramazan sevincimize gölge düşürdü’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2022 11:38

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Teşkilatı, Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Brühl Camisi’nde Belediye Başkanı Dieter Freitag’ın da katıldığı bir iftar yemeği verdi. Yemekten önce caminin biten iç namazgah bölümünü gezen Freitag, hayran kaldığını söyledi. Davete katılan Alman komşulardan biri cemiyet başkanı Mehmet Kara’ya paskalya nedeniyle ostern yumurta formlu çikolata hediye etti.

Haberin Devamı

İFTAR yemeği öncesi kısa bir konuşma yapan Brühl Belediye Başkanı Dieter Freitag, “Temel atmaya davet ettiniz, açılış için de davetinizi bekliyorum. Çok görünür hale gelen yeni caminin inşasında kaydedilen ilerlemeden çok etkilendim. İstikrarlı bir şekilde ilerliyorsunuz. Açılışta da bulunmayı dört gözle bekliyorum” dedi. Ukrayna’daki korkunç durum nedeniyle herkesi ilgilendiren ortak çaba ile karşı karşıya olduklarını, toplum olarak savaştan kaçan insanlara kalacak güvenli bir yer sunmaya çalıştıklarını belirten Freitag, “Sizlerin de vereceği desteğe güveniyoruz” diye konuştu.

‘İNŞAATTA KREDİ KULLANMADIK’
Brühl Cemiyet Başkanı Mehmet Kara ise şunları söyledi: “İnşaat çalışmaları nedeniyle verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Burada inşa edilen sıradan bir bina değil, dini değeri olan bir mabet. Yüzde 90’ını Brühl’de yaşayan Müslümanlardan gelen bağışlarla finanse ettiğimiz cami inşaatında kredi kullanmadık. Ukrayna savaşı Ramazan sevincimize gölge düşürdü. Ukrayna’daki vahşet ve katliam, Buça ve Mariupol’dan gelen fotoğraflar hiçbir şekilde kabul edilemez. Çaresiz insanların, masum çocukların ve savunmasız yaşlıların dramı bir insanlık suçudur. Umudumuz, egemen bir ülkeye saldıran Rusya’nın bir an önce işgal altındaki topraklardan çekilmesi, silahları bırakması ve katliamların sorumlularının bağımsız mahkemelerde adalete teslim edilmesidir.”

‘Ukrayna’daki savaş, Ramazan sevincimize gölge düşürdü’
‘DERTLERİYLE DERTLENİYORUZ’
Kovid-19 salgınının herkesin hayatını etkilediğini belirten IGMG Bölge Başkan Vekili Metin Aydın da şöyle konuştu: “Bu zorlu dönemde büyük gayretler sarf ettik. Sağlık çalışanlarına moral ziyaretleri düzenlenmesinden tutun, komşuların ve yaşlıların alışveriş ihtiyaçlarının karşılanmasına kadar birçok alanda vatandaşlara yardımcı olduk. Kadınlarımız maskeler hazırlayarak dağıttı. Maalesef bu yılki Ramazan ayında insanlığın gündemini savaş ve onun sebep olduğu sıkıntılar meşgul ediyor. Ukraynalı binlerce kadın ve çocuk belirsizlikler içinde göç yollarına düştü. Öteye beriye bakmadan, nemelazımcılık yapmadan bu insanların dertleriyle dertleniyoruz.”
İftar programında kısa bir konuşma yapan Köln Konsolosu Bülent Sakarya da Müslümanların yaklaşmakta olan bayramlarını şimdiden tebrik etti.
‘Ukrayna’daki savaş, Ramazan sevincimize gölge düşürdü’
Dieter Freitag

Haberin Devamı

‘Ukrayna’daki savaş, Ramazan sevincimize gölge düşürdü’
Metin Aydın

Haberin Devamı

‘Ukrayna’daki savaş, Ramazan sevincimize gölge düşürdü’

BAKMADAN GEÇME!