‘Türkiye’nin istikrarı ve gücü, Avrupa için de önemli bir katkı’

Güncelleme Tarihi:

‘Türkiye’nin istikrarı ve gücü, Avrupa için de önemli bir katkı’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2018 10:41

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin istikrarının ve gücünün Avrupa için de önemli bir katkı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın başkenti Berlin’de yürüttüğü temaslar hakkında bilgi veren Yılmaz, değişik makamlarla, farklı siyasi parti temsilcileriyle, bu partilerin vakıflarıyla çok yararlı görüşmeler yaptıklarını anlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eylül ayı sonunda Almanya’ya yaptığı resmi ziyaret sonrasında iki ülke ilişkilerinde olumlu yönde seyir olduğunu vurgulayan Cevdet Yılmaz, Alman Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier’in Türkiye’ye ziyaretiyle de ilişkilerde ekonomi boyutunun daha görünür hale geldiğini kaydetti.
Yılmaz, Almanya, Türkiye, Rusya ve Fransa’nın katılımıyla Türkiye’de düzenlenen Suriye zirvesini de hatırlatarak, bütün bu son dönemdeki ekonomik ve siyasi gelişmelerin Almanya ve Türkiye ilişkilerinde olumlu bir seyir ortaya koyduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

‘TÜRKİYE’NİN ÖNEMİNİ GÖRÜYORLAR’
Almanya ve Türkiye arasında bazı konularda farklı bakış açılarının bulunduğunu belirten Yılmaz, şöyle dedi: “Gördüğüm kadarıyla muhataplarımız da Türkiye’nin önemini ve değerini görüyorlar. Marjinal kesimleri bir tarafa bırakacak olursak, istikrarlı bir Türkiye’nin hem Türkiye için hem Avrupa için nem hem de Almana için önemini birçoğu görüyor. Nitekim bu göçmen meselesinde Türkiye, Orta Doğu’da istikrarı sağlayan bir ülke konumunda olmazsa bugün Avrupa hem güvenlik sorunlarıyla hem başka insani sorunlarla daha fazla karşı karşıya kalmış olurdu. Türkiye’nin istikrarı ve gücü bir anlamda Avrupa için de önemli bir katkı. Bunu hep birlikte görüyoruz. Avrupa’nın gücü, büyüklüğü, ekonomik gelişmesi ve demokrasisi de Türkiye için büyük bir avantaj. Ayrıca Avrupa, Türkiye’nin önemli ticari partneri.”

‘BU ALGIYI DÖNÜŞTÜRMELİYİZ’
“Türkiye ile ilgili maalesef gerçekliğimizle ilgili olmayan olumsuz algılar oluşturulduğunu biliyoruz birçok uluslararası medyada. Almanya’da da maalesef bu tablo ile karşılaşıyoruz. İnsanların gidip Türkiye’yi yerinde görmesi, medya algısı üzerinden değil de gerçekliğiyle Türkiye’yi yaşamaları bu anlamda çok çok önemli. Medyanın oluşturduğu hava siyasetçileri de bir ölçüde etkiliyor. Gerçekleri bilseler bile medya algısından dolayı popüler birtakım söylemlere maalesef esir olabiliyorlar zaman zaman. Türkiye’nin gerçeğini bilen insanlarla görüştüğünüz zaman çok daha makul çizgilerde bir tablo ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Bu algıyı mutlaka bizim dönüştürmemiz lazım. Gerçeklikle imaj arasındaki açığı daha da kapatmamız lazım. Bu yönde bir eğilimin başladığını söyleyebilirim.”

Haberin Devamı

EN GÜÇLÜ KÖPRÜ
AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı olarak Türkiye için önem taşıyan ‘farklı ülkelerdeki hem iktidar hem muhalefet partileriyle partiler arası diyalogu geliştirme’yi hedeflediklerini anlatan Yılmaz, bu kapsamda daha önce de Belçika ve Rusya’da görüşmeler yaptıklarını kaydetti. Almanya’da yaşayan Türklerle de bir araya geldiklerini söyleyen Yılmaz, bu ülkede 3.5 milyon Türk kökenlinin yaşadığına işaret ederek “Bu, Türkiye-Almanya ilişkilerinde en önemli birinci başlığımız” dedi. Yılmaz, Türklerin Almanya’da önemli konuma geldiğini, 100 bine yakın girişimcinin bulunduğunu belirtti. “Burada yaşayan insanlarımız bizim en büyük gücümüz” diyen Yılmaz, onların iki ülke arasında en güçlü köprü olduğunu vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!