Türkiye ile zamanı değil...

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ile zamanı değil...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2016 13:29

Başbakan Merkel'in partisi CDU Grup Başkanı Volker Kauder, AB'nin Türkiye'yle zaman olarak şimdi müzakereleri durdurmasının akıllı bir iş olmayacağını söyledi.

Haberin Devamı

HIRİSTİYAN Demokrat Birlik (CDU) Grup Başkanı Volker Kauder, Avrupa Birliği’nin Türkiye ile müzakereleri durdurmasının Türkiye'de zaten zor durumdaki muhalefeti daha da zora sokacağını söyledi. “Welt am Sonntag” Gazetesine konuşan ve “Ortalık yatıştıktan sonra AB, Türkiye ile ilişkilerini yeniden gözden geçirmeli” diyen Kauder, Türkiye ile imzalanan mülteci sözleşmesinin ise tehlikede olmadığını söyledi. Kauder, sözleşmeyi iptal etmek isteyenleri, mülteci akını ve Ege'de ölümlerin yeniden artacağını gözönüne bulundurmaya çağırdı.

TÜRKİYE UZAKLAŞMAYA DEVAM ETMEZSE...
Kauder, Hıristiyan Birlik olarak Türkiye'yle tam üyelik değil de imtiyazlı ortaklıktan yana olduklarını belirterek “Bugün baktığımızda belki de bu ortaklık, eninde sonunda en iyi çözüm. Eğer tabi Türkiye AB'den uzaklaşmaya devam etmezse. AB 10 yılı aşkın bir süredir Türkiye ile müzakereleri yürütüyor. Ama müzakerelerde ana konularda uzun zamandır bir ilerleme kaydetmiyor. Fakat şimdiki durumda Avrupa'nın müzakereleri durdurması akıllıca olmaz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı muhalefet zaten yoğun baskı altında. Bu, o zaman muhalefete yeni bir darbe vurur.”
CDU Grup Başkanı, Türkiye'nin şartları yerine getirmeden vize serbestisine da kavuşmayacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!