TGD’den Bahar Aslan’a destek

Güncelleme Tarihi:

TGD’den Bahar Aslan’a destek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2023 13:58

Almanya Türk Toplumu (TGD) Polis ve Kamu Yönetimi Üniversitesi’nde ‘kültürlerarası yetkinlik’ dersleri veren ve sosyal medyadan paylaştığı mesajın ardın işinden kovulan Bahar Aslan’a destek verdi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Gelsenkirchen kentinde bir ortaokulda öğretmen olarak çalışan ve yine aynı kentte bulunan Polis ve Kamu Yönetimi Üniversitesi’nde ‘kültürlerarası yetkinlik’ dersleri veren Bahar Aslan, soysal medya hesabından yaptığı paylaşımda ‘Almanya’da aşırı sağcı polislerin göçmenlere yönelik ırkçı motifli kontroller’ yazmış, “Artık ben ya da arkadaşlarım bir polis kontrolüne yakalandığımızda kalp çarpıntısı yaşıyoruz çünkü güvenlik makamları içindeki tüm kahverengi (aşırı sağcılar için kullanılan bir tanım) pislikler bizi korkutuyor. Bu sadece benim değil, bu ülkedeki pek çok insanın gerçeği” ifadelerini kullanmıştı. Aslan’ın bu paylaşımı Almanya’da tartışma konusu olunca polis akademisi kendisiyle iş sözleşmesinin uzatılmadığını duyurdu.

‘ENDİŞE VERİCİ BİR SİNYAL’
DW Türkçe’nin haberine göre, Aslan akademideki görevine son verilmesi üzerine yayımladığı mesajda ise “İfadeler eleştirilebilir, belki de talihsiz bir kelime seçimiydi. Görevini örnek bir şekilde yapan polis memurları kendilerini muhatap alınmış hissediyorsa onlardan özür dilerim. Ben aşırı sağcı sohbetlere (chat) katılan ve ırkçı zihniyetleriyle tüm departmanları zehirleyen memurları kastettim. İşime son vermeleri sosyal açıdan endişe verici bir sinyal. Bunu benimle konuşmadan yapmalarına şaşırdım” dedi.

Haberin Devamı

‘GÖREVDEN ALANLAR...’
Almanya Türk Toplumu (TGD) ise Bahar Aslan’ın Twitter mesajlarında kullandığı ifadeler nedeniyle polis akademisindeki görevine son verilmesini eleştirdi. TGD Başkanı Gökay Sofuoğlu, “Polis teşkilatı içindeki ırkçı yapılanmalara dikkat çektiği için angaje bir öğretim görevlisini görevden alanlar, Almanya’daki ırkçılık sorununun bir parçasıdır. Kimse polise ‘kahverengi pislik’ demiyor ve şu anda bu izlenimi verenler anayasamızın temel vaatlerini anlamamışlar. Sayın Aslan sadece Almanya’daki sayısız insanın hissettiklerini, yaşadıklarını ve korktuklarını dile getirmiştir” dedi.
Kuzey Ren Vestfalya Türk Toplumu Başkanı Serhat Ulusoy da yaptığı açıklamada Aslan’ın akademik görevine son verilmesini eleştirerek, kararın geri alınmasını ve sorumlular hakkında işlem yapılmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!