Terör saldırıları İsveç ve Almanya'da protesto edildi

Güncelleme Tarihi:

Terör saldırıları İsveç ve Almanyada protesto edildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2015 09:33

Türkiye'deki terör saldırıları, İsveç ve Almanya'da düzenlenen etkinliklerle protesto edildi. İsveç'teki etkinliği sabote etmek isteyen terör örgütü PKK sempatizanı iki kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Türkiye'deki terör saldırıları, İsveç ve Almanya'da düzenlenen etkinliklerle protesto edildi.

İsveç Avrasya Derneği tarafından başkent Stockholm’deki Segeltorg Meydanı’nda yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Şehitleri Anma ve Teröre Hayır Mitingine Azerbaycan, Uygur, Kerkük Türkmenleri ile Balkan Türkleri de katıldı.

Mitingde şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Türk bayraklarının doldurduğu mitingde vatandaşlar, üzerlerinde İsveççe “PKK demokrasiyi sabote ediyor”, “Kahrolsun PKK”, “İsveç Medyası, PKK işçi partisi değil terörist”, “Yurtta sulh, cihanda sulh”, “Askere uzanan eller kırılsın” ve “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” yazılı pankartlar taşıdı.

Vatandaşlar, İşveççe "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir" şeklinde sloganlar attı.

Haberin Devamı

Avrasya Derneği Üyesi Ayla Dağoğlu, Batı ülkelerinin ve İsveç'in terör konusundaki duyarlılıklarını Türkiye için de göstermeleri için buradan çağrıda bulundu. Son günlerde Kürt-Türk çatışması çıkarmak için bazı çevrelerin yoğun çaba sarf ettiğini ifade eden Aydoğdu, "İnsanımızın arasına fitne sokarak birbirine düşürmeye çalışanların nihai hedeflerine ulaşamayacaklarını, bugün bu mitingde gösterdik" diye konuştu.

Terör saldırılarında şehit olan güvenlik görevlilerinin yoklamasının da yapıldığı mitingde şehitler için dua edildi.

İki kişi gözaltına alındı

Öte yandan, aynı saatlerde terör örgütü PKK sempatizanlarının da yakın çevrede izinsiz gösteri yapması nedeniyle polis, yoğun güvenlik önlemi aldı.

Mitingi sabote etmek isteyen iki kişi gözaltına alındı.

Miting sonrası iki grup arasında küçük çaplı arbede yaşandı. Polisin müdahalesiyle olayların büyümesi önlendi.

Almanya'da protesto

Almanya’nın Köln kentinde Türkiye'deki terör olayları “Gün birlik ve beraberlik günüdür” sloganıyla protesto edildi.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) tarafından Köln Katedrali önünde düzenlenen gösteride şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Yağmura rağmen yüzlerce göstericinin katıldığı eylemde Türk bayrakları ve üzerinde "Anavatımızla kardeşçe bağlıyız. Kürtler ve Türkler birlikte PKK terörüne karşı" ve "Hepimiz Mehmediz" yazan pankart ve dövizler taşındı. Gösteriye Köln'de yaşayanların yanı sıra çevre şehirlerde yaşayan vatandaşlar da destek verdi.

Haberin Devamı

TGB Avrupa Başkanı Mustafa Tosun burada yaptığı açıklamada, Türk milletinin askerine sahip çıktığını belirterek, “Türkiye'de de olduğu gibi Avrupa'da da binlerce yurttaş, vatandaşımız sağ sol ayrımı olmaksızın Mehmetçiğimizin arkasında durmuş vaziyette. Bunu bugün Köln'de görüyoruz, bundan iki gün evvel Frankfurt’ta gördük Amsterdam'da gördük Eindhoven'da gördük. Avrupa'da Türkler de ayağa kalktı Mehmetçiğine, vatanına, ordusuna sahip çıkıyor” şeklinde konuştu.

Herkesi sağduyuya çağırdıklarını vurgulayan Tosun, şiddeti kesinlikle reddettiklerini kaydetti.

Vatandaşların provokasyona gelmemeleri yönünde uyaran Tosun, “Kürt de biziz, Türk de biziz. Çünkü biz Türk milletiyiz. Herkese çağrımız şiddetin olduğu yerden saldırıların olduğu yerden uzak olmaları” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!