Tarifeli uçakla Almanya’ya dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Tarifeli uçakla Almanya’ya dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2023 13:17

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve beraberindeki heyeti taşıyan ‘hükümet uçağı’ peş peşe arıza yapınca Avustralya, Yeni Zelanda ve Fiji ziyareti daha başlamadan iptal edildi.

Haberin Devamı

Akaryakıt almak için Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’ye iniş yaptıktan sonra yeniden hareket eden Airbus A340 tipi uçak, kalkıştan yaklaşık 15 dakika sonra kanatlarından birindeki arıza yüzünden geri dönmek zorunda kaldı. Saatler süren bekleyişten sonra teknik arıza giderilerek Almanya saatiyle 23.00’te yeniden hareket eden uçak, aynı arıza nedeniyle tekrar Abu Dabi Havalimanı’na iniş yapmak zorunda kaldı. Bunun üzerine Bakan Baerbock ve berberindeki heyetin planlanan Pasifik ziyareti iptal edildi. Baerbock ve beraberindeki heyetin tarifeli uçakla Berlin’e geri döneceği açıklandı.
Almanya’nın ilk Başbakanı Konrad Adenauer’in ismini taşıyan ve Alman Silahlı Kuvvetleri’ne ait hükümet uçağının gelecek yılın sonuna kadar kullanılması öngörüldüğü halde peş peşe yaşanan arızalar nedeniyle derhal devre dışı bırakılacağı açıklandı.

Tarifeli uçakla Almanya’ya dönüyor

BAKMADAN GEÇME!