Talimat verdi, o video silindi

Güncelleme Tarihi:

Talimat verdi, o video silindi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2023 10:26

Almanya’nın Hessen ve Bavyera eyaletlerinde 8 Ekim’de yapılacak seçimler öncesinde partiler arasında yarış kızışırken, Hessen’de Yeşiller’le iktidarda bulunan CDU’nun sağ popülist Almanya için Alternatif’le (AfD) işbirliği yapabileceği iddiaları ortalığı karıştırdı.

Haberin Devamı

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser’i Hessen’de başbakan adayı gösteren SPD, sosyal medya hesabı X üzerinden CDU’nun Thüringen’de AfD ile işbirliği yaptığına dikkati çekerek, “Böyle işbirliği tehdidi Hessen’e de mi gelecek? Boris Rhein (CDU’lu Hessen Başbakanı) aşırı sağcıların oylarını da mı alacak?” içerikli bir video paylaştı. Eski CDU’lu politikacı Alexander Gauland ve Erika Steinbach gibi politikacıların AfD’ye geçtikleri hatırlatılan ve “CDU’ya AfD konusunda güven olmaz. Tarih bize aşırı sağcılarla işbirliği yapılmayacağı gibi onlara karşı çıkmamız gerektiğini de öğretti. Biz (SPD), Hessen’in sağ politikadan uzak kalacağı garantisi veriyoruz. Bu nedenle 8 Ekim’de iki oyunuzu da demokrasiden yana kullanın, iki oyunuzu da SPD’ye ve Nancy Faeser’e verin” ifadelerinin kullanıldığı videoya CDU’lulardan ve bazı başka çevrelerden tepkiler yağdı. Bunun üzerine, böyle bir videodan haberdar olup olmadığı açıklık kazanmayan Nancy Faeser’in talimatıyla SPD Hessen Teşkilatı videoyu sildi.
CDU eski Genel Başkanı Armin Laschet, “Tarih bize demokratların aşırı sağa karşı dayanışma sergileyerek karşı çıkmasını öğretti, birbirine çamur atmayı değil” diyerek tepki gösterdi. Hessen’de CDU’yla iktidarda olan hükümet ortağı Yeşiller de yayınladığı videoyu eleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!