‘Son Nesil’e sabah baskını

Güncelleme Tarihi:

‘Son Nesil’e sabah baskını
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2023 10:54

Almanya’da, iklim değişikliğine dikkati çekmek için ülke çapında gerçekleştirdikleri eylemlerle tepkileri üzerine çeken ‘Son Nesil’ (Letzte Generation) aktivistlerine yönelik sabah saatlerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Haberin Devamı

BAVYERA Eyalet Kriminal Dairesi ve Münih Savcılığı tarafından yönetilen operasyonlar kapsamında 7 eyalette 15 yerde arama yapıldı. DW Türkçe’nin haberine göre çok sayıda belgeye el konulurken, ‘Son Nesil’e ait banka hesapları da donduruldu. Operasyonların, 22 ila 38 yaşları arasında değişen 7 şüpheliye yönelik sürdürülen ön soruşturma neticesinde düzenlendiği belirtilirken, şüphelilerin, suç örgütü kurmak ya da desteklemekle suçlandığı açıklandı. Soruşturmaların ise geçen yılın ortalarından bu yana vatandaşlardan gelen çok sayıda suç duyurusu üzerine başlatıldığı belirtildi. Zanlıların ‘Son Nesil’ hareketinin yeni eylemlerini finanse etmek amacıyla bağış kampanyası düzenledikleri, sosyal medya hesaplarından bu kampanyanın reklamını yaptıkları ve bu yolla en az 1.4 milyon Euro bağış topladıkları da belirlendi. Paranın, ağırlıklı olarak ‘başka suçların işlenmesi için kullanıldığı’ belirtildi. İki zanlının ayrıca Nisan 2022’de Trieste-Ingolstadt petrol boru hattına sabotaj girişiminde bulunduklarından da şüpheleniliyor.

‘Son Nesil’e sabah baskını

‘Son Nesil’e sabah baskını

‘Son Nesil’e sabah baskını

‘Son Nesil’e sabah baskını
SON NESİL HAREKETİ NEDİR?
‘Son Nesil’, iklim değişikliğine karşı daha fazla iklim koruması talep eden gönüllülerden oluşan bir hareket. Dünya çapında çevre eylemleri düzenleyen ‘Fridays for Future’ (Gelecek için cumalar) adlı hareketin aksine, seslerini duyurabilmek için grev, gösteri ya da boykot gibi yasal eylemler yerine cadde ve otobanları kapatıyor ya da kültürel eserleri boya dökerek kirletiyorlar. Caddelere tutkallarla kendilerini yapıştıran eylemciler hem sürücülerin hem de güvenlik birimlerinin ağır tepkisine neden oluyor.

BAKMADAN GEÇME!