Şimdi de kanserle mücadelede Focus’a kapak oldular

Güncelleme Tarihi:

Şimdi de kanserle mücadelede Focus’a kapak oldular
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2023 15:46

Koronavirüse karşı ilk aşıyı geliştirerek insanlığı büyük bir felaketten kurtaran bilim insanları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, şimdi de Almanya’nın önde gelen haftalık haber dergilerinden Focus’a kapak oldular.

Haberin Devamı

DAHA önce Der Spiegel ve Time gibi Almanya’nın ve dünyanın en önemli haber dergilerinde kapak olan Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin çiftini bu kez de 30’uncu yılını kutlayan Focus dergisi kapağına taşıdı. Bir süredir çalışmalarını yeniden esas alanları olan kanserle mücadeleye yoğunlaştıran Türeci ve Şahin kapakta ‘30 Yıl Focus, 30 İnsan’ başlıklı dizinin girişindeki anonsta şöyle yer aldı: ‘...Kanserle mücadele eden Özlem Türeci ve Uğur Şahin. ...Gollerin ve hayallerin peşinde koşan Jamal Musiala. ...Aya uçmak isteyen Alexander Gerst gibi Almanya’yı ve dünyamızı cesaretlendiren 30 insan’, İç sayfalarda ise ‘30 X Cesaret = Gelecek’ başlığını kullanan dergi. başarılı insanları “Yeni bir çığır açıyorlar, ruhen özgürler ve yarınki dünyayı daha iyi bir yer haline getirecek tempoyu belirliyorlar. Bize güven armağan eden 30 insan” sözleriyle anlattı.

Haberin Devamı

Şimdi de kanserle mücadelede Focus’a kapak oldular

100 BİN KANSER HASTASININ TEDAVİSİNDE KULLANILACAK
Mainz’da hem birlikte kurdukları BioNTech firmasında bir araya getirdikleri dünyanın dört bir köşesinden bilim insanlarından oluşan ekipleriyle araştırmalarını sürdüren, kurdukları ve geliştirdikleri fabrikalarda milyarlarca doz aşı üreten, hem de Mainz Üniversitesi’nin öğretim üyeleri olarak yeni bilim insanları yetiştirmeyi ihmal etmeyen Türeci ve Şahin’le ilgili tanıtım yazısında ürettikleri aşının bir insana ilk kez İngiltere’de yapıldığı, kansere karşı en önemli atılımın da oraya yapılacağı belirtiliyor. Dergiye göre hükümetle anlaşan BioNTech’in geliştirdiği kanserle mücadele aşısı, içinde bulunduğumuz ve gelecek yıl içinde 100 bin kanser hastasının tedavisinde kullanılacak. Türeci ve Şahin’in günümüz tıbbında devasa bir devrime yol açacak mRNA temelli aşıları, korona ve kanser dışında, alzheimer-demans, sıtma ve verem gibi bulaşıcı hastalıklarla mücadele de çözüm olma potansiyeli taşıyor. Geçen yıl ortasında Afrika’da da (Ruanda) korona aşısı üretmek üzere bir fabrika kuran Biontech, kısa bir süre önce İngiltere’de faaliyet gösteren araştırma şirketi ‘InstaDeep’i devralmaya hazırlandığına dair haberlerle gündeme gelmişti. Bu haberlere göre, Biontech yaklaşık yarım milyar Euro’ya devralacağı yapay zeka konusunda önemli gelişmelere imza atmış bu şirket üzerinden kanserle mücadelede yeni aşıları geliştirmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Şimdi de kanserle mücadelede Focus’a kapak oldular

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!