Seehofer, ikna turuna Avusturya’dan başladı

Güncelleme Tarihi:

Seehofer, ikna turuna Avusturya’dan başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2018 17:04

Almanya’nın, haftalardır hükümet krizine neden olan mültecileri geri gönderebilmesi için, Avrupa ülkeleriyle ‘geri kabul anlaşması’ yapması gerekiyor.

Haberin Devamı

ALMANYA İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Federal Meclis’te yaptığı konuşmada mültecileri sınırdan çevirmeyi öngören yeni sınır politikasını savundu. Sınırda kurulacak mülteci transit merkezlerini kapalı cezaevine benzeterek karşı çıkan SPD’yi de yatıştırmak istedi. Kayıt soruşturma işleminin en fazla 48 saat süreceğini anlatan Seehofer, “Anayasamız 48 saat içinde işlemin sonuçlandırılmasını zorunlu koşuyor” dedi. Ancak Almanya’nın Avrupa’da kaydı olan mültecileri geri gönderebilmesi için Avusturya, İtalya ve Macaristan’la geri kabul anlaşması yapması gerekiyor. Bu amaçla ilk raunda Avusturya’yla çıkan Seehofer, Başbakan Sebastian Kurz’la görüşmek için Viyana’ya gitti.

GÜNEY ROTASI KAPANMALI
Avusturya Başbakanı Kurz ve Başbakan Yardımcısı aşırı sağcı FPÖ Lideri Heinz-Christian Strache ile bir araya gelen Seehofer, görüşmenin ardından iki liderle basın toplantısı düzenledi. Üçlü, Avusturya ve Almanya olarak sınır politikasında karşı karşıya gelme niyeti taşımadıklarını vurguladı. Seehofer, İtalya’yı da yanlarına alarak Akdeniz üzerinden mülteci göçünü engellemek için güney rotasını kapatmayı hedeflediklerini söyledi. Gelecek hafta Avusturya’nın İnnsbruck kentinde AB İçişleri Bakanları bir araya gelecek. Almanya, Avusturya ve İtalya İçişleri Bakanları bu toplantıdan önce ortak bir görüşme yapacak.

BAKMADAN GEÇME!