Scholz’un enerji arayışı

Güncelleme Tarihi:

Scholz’un enerji arayışı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2022 12:04

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, 30 iş insanından oluşan ‘ekonomi delegasyonu’ ile Kanada’ya gitti. Scholz, iki ülke arasında ham madde iş birliğini genişletmek istediklerini açıklarken, Almanya’ya sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tedariki de masada olacak konular arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

RUSYA’nın Almanya’ya doğal gaz akışını büyük ölçüde kısması üzerine önümüzdeki kış günlerinde ülkede ciddi bir enerji krizi yaşanması tehlikesi artarken, yeni enerji kaynakları arayışına hız verildi. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Başbakan Yardımcısı ve Federal Ekonomi ve İklim Korunma Bakanı Robert Habeck ve 30 iş insanından oluşan bir ‘ekonomi delegasyonu’ ile birlikte Kanada’ya uçtu. Dün akşam Montreal Havalimanı’nda Kanada Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Chrystia Freeland tarafından karşılan Scholz ve beraberindeki heyet, bugün Başbakan Justin Trudeau ile bir araya geldi. Scholz ve beraberindeki heyetin, Montreal, Toronto ve Stephenville’de 3 gün boyunca başta enerji olmak üzere iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için bir dizi görüşmelerde bulunacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Scholz’un enerji arayışı

TRUDEAU’YA TEŞEKKÜR
Putin’in, Almanya ile Kanada’nın arasını açmasına izin vermediği için Kanada Başbakanı Trudeau’ya teşekkür eden Başbakan Scholz, aynı ortak değerleri paylaşan iki ülke arasındaki ilişkileri başta enerji ve sanayi olmak üzere her alanda geliştirmeye kararlı olduklarını vurguladı. Almanya’nın, Kanada ile Avrupa Birliği (AB) dışında neredeyse hiçbir ülkeyle olmadığı kadar yakın ve dostane ilişkilere sahip olduğuna dikkati çeken Scholz, “Sadece ortak değerleri paylaşmakla kalmıyoruz, aynı zamanda benzer bir dünya görüşünü de paylaşıyoruz” ifadelerini dedi. Trudeau ve Scholz’un yarın Newfoundland’deki Stephenville’de hidrojen gazı sözleşmesi imzalayacağı açıklandı. Yoğun rüzgâr enerjisi potansiyeline sahip Newfoundland’da yapılacak bu sözleşme sayesinde Almanya’nın Rus doğal gazına bağımlılığının azlacağına dikkat çekildi. Almanya’ya sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tedariki ve pil üretimi için önemli olan ve Kanada’da bulunan nikel, kobalt, lityum ve grafit gibi mineral ve metallerin çıkarılmasının desteklenmesi gibi başlıkların da planlanan iş birliğinin kapsamında olduğu belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!