Scholz’a ‘İklim felaketi başbakanı’ suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Scholz’a ‘İklim felaketi başbakanı’ suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2023 12:54

Almanya’da SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümetinin iklim koruma politikasına tepkiler yoğunlaşırken, enerji uzmanı Claudia Kemfert, Başbakan Olaf Scholz’a ‘İklim Felaketi Başbakanı’ suçlamasında bulundu.

Haberin Devamı

KATILDIĞI açık oturumlarda da hükümetin iklim politikasını eleştiren Kemfert, “Başbakan Scholz’un söyledikleri kulağa hoş geliyor. Ama inandırıcı değil. Söyledikleri gerçek olmadığı gibi saydam da değil” açıklamasında bulundu. Aralarında farklı partilerden politikacıların, bilim insanlarının, din adamlarının ve iklim aktivistlerinin de bulunduğu 240 kişi ortaklaşa yayımladıkları açık mektupta Başbakan Scholz’a zaman kaybetmeden iklim koruması konusunda harekete geçerek somut ve hızlı adım atma çağrısında bulundular. İnsan kaynaklı iklim krizini engellenmesi için ciddi önlemler alınmasının kaçınılmaz olduğu vurgulanan ‘Bizim kuşağımız, bizim işimiz’ başlıklı mektupta, “Şimdi harekete geçmek bizim görevimiz. Biz, bizi tehdit eden şeyi durdurabilecek son nesildeniz. Ne kadar uzun süre tereddüt edersek, beklememizin sonuçları da o kadar kötü olacaktır” denildi.

SPD’LİLER DE İMZA ATTI
Şansölye Scholz’a dönük açık mektuba ana muhalefet CDU/CSU’luların yanı sıra Sol Parti, SPD’li ve Yeşillerli politikacılar da imza attı. CDU’lu Federal Meclis milletvekili Norbert Röttgen, partinin eski Genel Sekreteri Ruprecht Polenz ve Merkel döneminde Federal Ekonomi ve Enerji Bakanı olarak görev yapan Peter Altmaier’in yanı sıra birçok belediye başkanı da imza attı. Yeşillerli Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Belit Onay ve Bonn Büyükşehir Belediye Başkanı Katja Dörner de imza atanlar arasında yer aldı. SPD’li Federal Meclis eski milletvekili Klaus Mindrup ve birçok sosyal demokrat belediye başkanı da imza attı.

Haberin Devamı

HALK MEMNUN DEĞİL
Almanya’da halkın hükümetin iklim politikasından memnun olmadığı ortaya çıktı. Alman Devlet Televizyonu ARD adına yapılan son kamuoyu yoklamasında, Almanların yüzde 44’ünün hükümetin iklim koruması politikasını ‘yavaş ve çok yavaş’, yüzde 27’sinin ‘hızlı’, yüzde 18’inin ise ‘normal’ bulduğu saptandı. Yeşillerli seçmenlerin yüzde 76’sının, SPD’lilerin yüzde 50’sinin ve FDP’lilerin yüzde 48’inin de bu konuda daha hızlı hareket edilmesi gerektiği görüşünü paylaştığı da belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!