Sadece 17 kişinin yaşadığı köye en çok Almanlar gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Sadece 17 kişinin yaşadığı köye en çok Almanlar gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2023 12:46

Antalya’nın Akseki ilçesinde 800 yıllık geçmişe sahip Belenalan köyü, alternatif turizmin yeni gözdesi oldu. 17 kişinin yaşadığı köye ziyaret gelen turistler, 350 yıllık tarihi cami, 140 yıllık düğmeli ev tarzı ilkokul ve 250 yıllık tarihi düğmeli evlere büyük hayranlık duyuyor.

Haberin Devamı

COĞRAFİ konumu ve fiziki şartlarıyla özel bir konuma sahip olan Antalya, yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez tatil rotasında yer alıyor. Doğal güzellikleri, denizi, tarihi dokusu ve kültürel yapısı ile turizmin başkenti olarak nitelendirilen Antalya, sınırları zorlayan tatil imkânlarının sunulduğu beş yıldızlı konaklama tesislerinin yanı sıra, deniz-kum-güneş üçlemesine alternatif turizm çeşitliliğiyle de öne çıkıyor. Antalya’da faaliyet gösteren seyahat acenteleri alternatif turizm kapsamında her geçen gün yeni yerler keşfediyor. Bu yerlerden biri de sadece 17 kişinin yaşadığı Akseki’nin 800 yıllık geçmişe sahip Belenalan köyü. Seyahat acentesi satış sorumlusu Faruk Boztaş, 2014 yılından bu yana düzenli olarak Akseki’nin Sarıhacılar, İbradı’nın Ormana, Ürünlü bölgelerini tanıttıklarını söyledi. Sürekli yeni yerler keşfettiklerini anlatan Boztaş, şunları söyledi:

Sadece 17 kişinin yaşadığı köye en çok Almanlar gidiyor

Haberin Devamı

‘BİR GELEN BİR DAHA İSTİYOR’
“Altınbeşik Mağarası, Ormana’daki düğmeli evler, Ürünlü’deki düğmeli evlerin tarihi yapısından ziyade özellikle iç bölgede kalmış olan bazı köylerimizi son anda keşfettik. Bunlardan biri de Belenalan köyü. 2 yıldır bu köyde 350 yıllık tarihi cami, 140 yıllık düğmeli ev tarzı ilkokul ve 250 yıllık tarihi düğmeli evleri gerek içten gerekse dıştan gösterme fırsatı buluyoruz. Köyde sadece 17 kişinin yaşaması da turistlerin ilgisini çekti. Bir gelen bir daha gelmek istiyor. Yapılan restorasyonları da merak ediyorlar. Turistler, Toros Dağları’ndaki şifalı bitkilerden de faydalanıyorlar. Bunlardan başta kekik, adaçayı, defne, murt, yani mersin yaprağı dediğimiz bölgede kendi kendine yetişen bitkileri de tanıtmaya çalışıyoruz. Buraya getirdiğimiz turistlerin yüzde 80’i Alman. Bölgeye haftada 4 gün olmak üzere turlar düzenliyoruz. Bu rakam seneye 5-6 günde olabilir. Çünkü talep her geçen gün artıyor. Bu yıl şu ana kadar sadece bizim getirdiğimiz misafir sayısı yaklaşık 5 bin. Talep her geçen gün artıyor. Avrupalı tatilci döndüğünde özellikle bu bölgenin fotoğraflarını gösteriyor. Buraya gelen turistler “Biz buraya gitmek istiyoruz” diyorlar.

Haberin Devamı

‘BİZİ ÇOK ETKİLEDİ’
Almanya’dan Türkiye’ye tatile giden Detlef Brennecke “Antalya’yı sadece deniz için tercih etmiştik. Sonradan günü birlik tura katılmak istedik. Buranın genel kültürünü, tarihi yapılarını çok beğendik. Burası bizim için çok güzel bir deneyim oldu. Tarihi ve kültürü çok beğendik” dedi. Gani Brennecke ise “Bu bölgenin kültürünü çok merak ediyorduk. Her yeri çok beğendik. Ayrıca buradaki kültürü ve hayatın nasıl olduğunu canlandırdık. Gerçekten bizi çok etkiledi” diye konuştu. Akseki’nin Belenalan mahallesi muhtarı Havva Arıcı ise, “Son yıllarda artık Belenalan köyü turizmle tanışmaya başladı. Akseki’nin tek kadın muhtarıyım. Köyümüzün daha da kalkınması için elimden geleni yapmaya çalışıyorum” dedi.

Sadece 17 kişinin yaşadığı köye en çok Almanlar gidiyor

Sadece 17 kişinin yaşadığı köye en çok Almanlar gidiyor

Sadece 17 kişinin yaşadığı köye en çok Almanlar gidiyor

Sadece 17 kişinin yaşadığı köye en çok Almanlar gidiyor


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!