Rus gizli servis çevreleriyle bağlantısı olan başkan görevden alınmak isteniyor

Güncelleme Tarihi:

Rus gizli servis çevreleriyle bağlantısı olan başkan görevden alınmak isteniyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2022 12:21

Bilgi Teknolojisi Federal Güvenlik Dairesi Başkanı Arne Schönbohm’un Rus gizli servis çevreleriyle temasları nedeniyle görevden alınmak istendiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ALMAN basınında çıkan haberlere göre, Almanya Siber Güvenlik Konseyi derneği aracılığıyla Rus gizli servis çevreleriyle temasları olduğu gerekçesiyle eleştirilen Bilgi Teknolojisi Federal Güvenlik Dairesi (BSI) Başkanı Arne Schönbohm’u, Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser’in (SPD), görevden almak istediği ortaya çıktı. Schönbohm’un bağlantısı daha önce Jan Böhmermann tarafından ZDF Magazin Royale programında tartışılmıştı. Bir sözcü, İçişleri Bakanlığı’nın konuyu yakından araştırdığını söyleyerek “Mevcut durumun nasıl ele alınması gerektiği de dahil olmak üzere, tüm seçenekler inceleniyor” dedi. Bild gazetesi İçişleri Bakanlığı’na dayandırdığı haberinde “Başkan değişikliğinin nasıl hızlı bir şekilde sağlanabileceği inceleniyor. Faeser ve Schönbohm’un perşembe günü planladıkları ortak basın toplantısı da iptal edilecek” ifadelerine yer verdi. Haberle ilgili dpa’nın sorularına bakanlık yanıt vermedi. Kamu hizmeti kanunu hükümlerine göre bir daire başkanı kolayca görevden alınamıyor. Görevden alındıktan sonra en kısa sürede Schönbohm için yeni bir görev yeri bulunması gerektiği ve BSI için yeni bir başkan aranacağı bilgisi Bild haberinde yer alırken BSI de, dpa ajansının konuyla ilgili sorularına yanıt vermedi.

Haberin Devamı

ŞÜPHELİ ALMANYA Siber Güvenlik Konseyi
Almanya Siber Güvenlik Konseyi derneği, Berlin siber güvenlik şirketi Protelion’un üyeliği nedeniyle de eleştiriliyor. Şirket, mart ayı sonuna kadar Infotecs GmbH adı altında faaliyet gösterdi. Bu, araştırma ağı Policy Network Analytics’ten alınan bilgilere göre, Rus istihbarat servisi KGB’nin eski bir çalışanı tarafından kurulan Rus siber güvenlik şirketi O.A.O.Infotecs’in bir yan kuruluşu. dpa’da yer alan bilgilere göre, İçişleri Bakanlığı’nda Schönbohm’un Siber Güvenlik Konseyi’ndeki rolü ve ilişkileri konusunda uzun süredir memnuniyetsizlik var. Son iddialar ve Schönbohm’un derneğin yıl dönümü ziyareti bardağı taşıran son damla oldu.

DİJİTAL KOMİTE KONUYU ÇARŞAMBA GÜNÜ ELE ALABİLİR
Almanya Federal Meclisi’nde Sol Parti milletvekili dijital politika sözcüsü Anke Domscheit-Berg hafta sonu Twitter’da dijital komitenin konuyla önümüzdeki çarşamba günü ilgilenmesini istediğini belirtti. Milletvekili, Jan Böhmermann’ın programında işaret ettiği, ‘şüpheli bir siber güvenlik birliği’ ile Rus istihbarat servisleri arasındaki bağlantıların anlaşılır gibi olmadığını paylaştı. Schönbohm, bazı durumlarda sanki bir devlet kurumuymuş gibi lanse edilmesi nedeniyle eleştirilen ‘Cyber-Sicherheitsrat Deutschland e.V.’nin kurucularından biri. 2019 yılında Dernek Başkanı Hans-Wilhelm Dünn, ARD dergisi Kontraste ve haftalık Die Zeit dergisine, Rus gizli servis teşkilatlarıyla temasları olduğunu da beyan etmişti.

 

 

BAKMADAN GEÇME!