Roma’yı fareler bastı

Güncelleme Tarihi:

Roma’yı fareler bastı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2023 16:27

Avrupa’yı ziyaret eden turistler tarafından en çok tercih edilen kentlerden biri olan Roma’da, fare ve sıçan sürüleri büyük bir sıkıntı yaratıyor. Roma Belediyesi’nin tahminlerine göre kentteki kemirgenlerin sayısı yaklaşık 7 milyonu buldu.

Haberin Devamı

ROMA Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre özellikle kentin merkezindeki antik dönemden kalma dünyaca ünlü Kolezyum’un çevresi de bu sorundan nasibini aldı. DW Türkçe’nin haberine göre Kolezyum civarındaki fare ve sıçanlarla mücadele amacıyla tarihte görülmemiş bir çalışma başlatan belediye, çok sayıda kapan kurdu. Ayrıca çevrede oluşan çöpler de titizlikle temizleniyor. Roma Belediyesi Çevre ve Atık görevlisi Sabrina Alfonsi ise Kolezyum’daki durumun ‘tamamen kontrol altında’ olduğunu söyledi. Söz konusu bölgede normalde kemirgenlerin çok yoğun olmadığını ifade eden Alfonsi, aşırı sıcaklar ve yaz mevsimindeki turist akınının neden olduğu çöp yığınları yüzünden fare ve sıçan sayında bir patlama yaşandığını belirtti.

Roma’yı fareler bastı

Başkent Roma ve İtalya’nın sembol yapılarından olan Kolezyum, Roma İmparatorluğu döneminde, M.S. 72 ile 80 yılları arasında inşa edildi. Yapı, İmparator Titus döneminde Flavianus Amfitiyatrosu olarak açıldı. Kullanıldığı dönemde yaklaşık 50 bin seyircinin girebildiği Kolezyum, Roma İmparatorluğu devrinde çeşitli gösterilerin yanı sıra zaman zaman ölümle sonuçlanan gladyatör dövüşlerine ve idamlara da ev sahipliği yaptı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!