Resmi gezide helikoptere oğlunu da almış!

Güncelleme Tarihi:

Resmi gezide helikoptere oğlunu da almış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2022 10:08

Rusya-Ukrayna savaşı başladıktan sonra Ukrayna’ya yardımlar konusunda en çok eleştirilen isimlerden olan Savunma Bakanı Christine Lambrecht’ın şimdi de resmi bir gezisine giderken oğlunu da helikoptere alması tartışma konusu oldu. Konuyla ilgili ilk haber Business Insider’da yayımlandı.

Haberin Devamı

SAVUNMA Bakanı Christine Lambrecht’ın Paskalya tatilinden bir gün önce Ladelund’daki askeri birliği ziyaret ettiği ve Berlin’den orduya ait helikopterle yolculuk yaptığı belirtildi. Lambrecht’ın yolculuğa 21 yaşındaki oğlunu da aldığı ve ziyaret sonrası Sylt adasındaki tatile geçtikleri belirtildi. Bakanın 21 yaşındaki oğlu Alexander Lambrecht, helikopterde çekilmiş fotoğrafını da Instagram hesabından paylaştı. Bakanlık, iddialar üzerine bakanın oğlunun helikopterle yolculuğunu doğrularken, ziyaretin kurallar çerçevesinde gerçekleştiğini açıkladı.

LUFTHANSA TARİFESİ ÜZERİNDEN YÜZDE 30 ÜCRET ÖDEMESİ GEREKİYOR
Almanya’daki yasal düzenlemeye göre resmi ziyaretlerde kullanılan hava araçları sadece cumhurbaşkanları, başbakanlar, bakanlar ve eyalet meclisi ve federal meclis başkanları için tahsis ediliyor. Sadece cumhurbaşkanı, başbakan ve dışişleri bakanlarının özel misafirleri ücretsiz yolculuk yapabiliyor. Bunun dışındaki resmî kullanımlarda özel yolcular için Lufthansa tarifesinin yüzde 30 oranında bir ücret ödenmesi gerekiyor. Haberlerin çıkması üzerine Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Savunma Bakanı’nın 8 Nisan’da oğlunun da seyahate eşlik edeceğini bildirdiği ve uçuş için ödemesini yaptığı belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!