Putin karşıtları Berlin’de buluştu

Güncelleme Tarihi:

Putin karşıtları Berlin’de buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2024 17:57

Almanya’da yaşayan Rus vatandaşları, Rusya’da yapılan seçimler için Almanya’nın eski başkenti Bonn ile şu andaki başkenti Berlin’de oy kullanırken, her iki kentte de protesto gösterileri düzenlendi.

Haberin Devamı

BONN’daki Rusya Başkonsolosluğu ve Berlin’deki Büyükelçilik önünde uzun kuyruklar oluşurken, her iki kentte de “Putin’e hayır” gösterileri yapıldı. Bonn’daki gösteriye yaklaşık 300, Berlin’deki gösteriye de 2 binden fazla kişinin katıldığı açıklandı. Federal Meclis yakınlarındaki tarihi Brandenburg Kapısı’na açılan ‘Unter den Linden’ Caddesi üzerindeki Rus Büyükelçiliği binası önünde düzenlenen protesto gösterisine kısa bir süre önce cezaevinde yaşamını yitiren muhalefet lideri Aleksey Navalni’nin eşi Yulia Navalnaya da katıldı. Göstericiler tarafından çiçeklerle karşılanan Yulia Navalnaya, katılımcılara Putin’e karşı kararlı bir biçimde mücadele vermeleri çağrısında bulundu.

PUTİN’SİZ RUSYA’ PANKARTI
Berlin’de gösteriye İngiltere’de sürgünde yaşayan petrol devi Yukos şirketinin eski CEO’su Mihail Hodorkovski de katıldı. Navalnaya’nın da tam destek verdiği ve Rusya genelinde bugün öğle saatlarinde sandık başında “Putin’e karşı öğleyin” sloganıyla yapılan protesto buluşmaları gibi Bonn ve Berlin’de bir araya gelen Putin karşıtları ellerinde “Putin’siz Rusya” yazılı pankartlar taşıdı. Emniyet birimlerinin Rusya’nın Berlin Büyükelçiliği ve Bonn Başkonsolosluğu çevresinde sıkı güvenlik önlemleri aldığı gözlenirken, “Ukranya için zafer!”, “Rusya’ya özgürlük!”, “Navalni Rusya’nın bir kahramanıdır”, “Putin gayri meşrudur” sloganları atılan gösteriler sırasında ciddi bir olay çıkmadığı açıklandı.

Putin karşıtları Berlin’de buluştu

Putin karşıtları Berlin’de buluştu

Putin karşıtları Berlin’de buluştu


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!