Postacılar grevde

Güncelleme Tarihi:

Postacılar grevde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2023 11:22

Almanya’da Deutsche Post ile hizmet sendikası Ver.di arasında sözleşmeli personele yönelik maaş zammı konusunda anlaşma sağlanamadı. Bunun üzerine sendika, bugün için tam gün greve gitti. Dün akşam saatlerinde başlayan grev nedeniyle bugün akşama kadar posta dağıtımı yapılmayacak.

Haberin Devamı

ALMANYA’da Deutsche Post ile hizmet sendikası Ver.di arasında sözleşmeli personele yönelik maaş zammı konusunda anlaşma sağlanamadı. Bunun üzerine sendika, dün tam gün greve gitti. Önceki akşam saatlerinde başlayan grev nedeniyle dün akşama kadar posta dağıtımı yapılmadı. Sendika, Almanya’da toplu sözleşmeler kapsamındaki yaklaşık 160 bin çalışana 12 aylık bir süre için yüzde 15 daha fazla ücret talep ediyor. Grev kararını açıklayan ve Ver.di sendikası adına müzakerelere liderlik yapan Andrea Kocsis, “İşverenlerin gerçek ücret kayıplarını telafi etmeyi reddetmesi, grubun milyarlarca dolarlık kârı göz önüne alındığında bir provokasyondur. Şirketlerdeki işçiler şimdi buna net bir cevap verecek ve grevlerle taleplerini vurgulayacaklar” dedi. Ancak işveren konumundaki Deutsche Post, ücret talebini “Gerçekçi değil” diyerek reddediyor.
Maaş zammıyla ilgili yapılan müzakerelerin başlamasından önce açıklama yapan Deutsche Post Sözcüsü, “Önümüzdeki toplu pazarlık sürecinde çalışanlarımız için ücret artışları ile şirket için ekonomik açıdan sürdürülebilirlik arasındaki dengeyi bulmamız önemli olacak” dedi. Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 8 Şubat’ta devam edecek. O zamana kadar anlaşma sağlanamazsa, yeni grevlerin de olabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Postacılar grevde

‘OLUMSUZ TAVIR SÜRERSE...’
Frankfurt’taki ‘Deutsche Post’ işyeri işçi temsilcilerinden Bülent Oruç, “İşveren şimdiye kadarki olumsuz tavrını sürdürürse ve 8-9 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek görüşmelerden de sonuç çıkmazsa, önümüzdeki seçenek yine grev olacak. Bunun için sendika yönetiminin tüm üyeleri kapsayan bir oylama yapması gerekiyor. Çoğunluk ‘Evet’ derse, taleplerimizi kabul ettirmek için greve gideceğiz” dedi. Almanya’nın dört bir yerindeki posta işyerlerinde gerçekleştirilen uyarı grevine daha önceki benzer eylemlerden daha güçlü ve geniş katılımın olduğu belirtiliyor. Öte yandan Deutsche Post DHL şirketinin kârlı bir şirket olduğu ancak işlerinin ana odağının yurt dışı olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Postacılar grevde

Postacılar grevde

Postacılar grevde

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!