Polisin hatasını anlatmaya başlayınca, engellendi!

Güncelleme Tarihi:

Polisin hatasını anlatmaya başlayınca, engellendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2022 13:01

19 Şubat 2020’de dokuz göçmenin katletildiği Hanau terör saldırısını araştıran Hessen Eyaleti Parlamento Komisyonu’nda dinlenen bilirkişi Thomas Feltes, saldırı gecesi polisin hatalarını anlatmaya başlayınca, komisyon üyesi olmadığı belirtilen bir Adalet Bakanlığı yetkilisi tarafından engellenmeye çalışıldı.

Haberin Devamı

EMNİYET birimleri üzerine yaptığı araştırmalarla tanınan bilirkişi Thomas Feltes, komisyonda verdiği ifadede bölge polisinin saldırı gecesi yaptığı hatalarla ilgili olarak savcılığın soruşturma başlatması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine komisyonda gözlemci olarak bulunan bakanlık görevlisi, müdahalede bulunarak, görüşmelerin gizli yapılmasını istedi. Diğer yandan SPD’li Komisyon Başkanı Marius Weiss da, bilirkişi Feltes’in olay günü polis telefonlarına ulaşılamaması ve ikinci olay yerindeki imdat çıkış kapısının kapalı olmasını gündeme getirince itirazda bulunarak, kendisinin bu konularla ilgili çağrılmadığını söyledi.

Polisin hatasını anlatmaya başlayınca, engellendi
İKİNCİ KEZ MAĞDUR BIRAKILDILAR
Bilirkişi Feltes ise araştırmaları esnasında engellerle karşılaştığını belirterek, kendisine olay günü hakkında tutulan protokol ve diğer inceleme dosyalarının gösterilmediğini, sadece polisin hazırladığı hata içermeyen basın açıklamalarıyla yetinmek zorunda kaldığını dile getirdi. Olayın gerçek anlamda aydınlatılmasına ilgi olmadığını vurgulayan Feltes, bu durumun başka inceleme komisyonlarında da farklı olmadığına dikkati çekti. Hataların olaydan sonra da devam ettiğini belirten bilirkişi, kurban yakınlarının beş gün boyunca cenazelerin nerede olduğunu öğrenemediğini, ikinci kez mağdur bırakıldıklarını vurguladı. Polisin ırkçılık karşısında daha duyarlı hale getirilmesi gerektiğini belirten Feltes, ırkçı saldırılar karşısında polisin çoğu zaman yetersiz kaldığını dile getirdi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!