Öldürülen Türk’ün katillerine ‘ömür boyu’ hapis

Güncelleme Tarihi:

Öldürülen Türk’ün katillerine ‘ömür boyu’ hapis
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2015 14:04

Londra’da Mehmet Hassan’ı vahşice öldüren sanıklar cinayet, gasp ve bir kumarhaye silahlı soygun girişiminde bulunmak suçundan, toplamda 125 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Haberin Devamı

Londra’da, geçtiğimiz yıl evinde ‘vahşice’ öldürülen Mehmet Hassan adlı 56 yaşındaki Türk’ü öldürmekten çıkarıldıkları

Öldürülen Türk’ün katillerine ‘ömür boyu’ hapis
mahkemede 2 kişi ‘ömür boyu’, bir kişi de 16 yıl hapis cezasıyla cezalandırıldılar.

Ağır ceza davalarını görüldüğü Old Bailey Mahkemesi’ndeki duruşmada, koli bandıyla bağlandıktan sonra öldüresiye dövülen Mehmet Hassan’ın ölümüne sebep olmaktan Kyrron Jackson (28) ve arkadaşı Nicholas Chandler (29) suçlu bulundular.

24 Mart gecesi meydana gelen hadise de, Jackson ve Chandler, cinayet işlemekten ömür boyu hapis cezasına çarptırıldılar. Katiller, en az 37 yıl hapis yatacaklar.

PARA UĞRUNA SİNSİ PLAN YAPTILAR

Öldürülen Mehmet Hassan ile kumarhanede tanışan Leonie- Marie Granger de, cinayete yardım ve yataklık etmekten 16 yıla mahkum edildi.
25 yaşındaki Granger’in gaspçı çete tarafından ‘yem’ olarak kullanıldığı ifade edildi.
Mahkemede, Jackson ve Chandler’in Londra’nın Kensington semtinde dünyaca ünlü bir kumarhaneye, silahlı soygun girişiminde bulundukları ancak bunda başarılı olamadıkları kaydedildi.
Buna bağlı başka bir davadan Steven Gibson (30), Damien Edwards (22) ve kimliği açıklanmayan 17 yaşındaki bir genç de toplam 36 yıl ceza aldılar.
Mahkemede, kumarhaye düzenlenen silahlı soygun, gasp ve cinayet davalarında, toplam da 125 yıl ceza kesildi.

ÖLÜM ANINI VİDEOYA KAYDETMİŞLER

Olay, Mehmet Hassan’ı telefonla arayan kızının babasından yanıt alamayınca polise bildirmesi üzerine ortaya çıkmıştı. Çocukları ve yakınlarının başvurusu üzerine daireye gelen polis, burada Mehmet Hassan’ın cesedini koli bandıyla sarılmış, boynu bağlanmış ve ölü olarak evinin yatak odasında bulmuştu. İşkenceye öldürüldüğü kaydedilen Mehmet Hassan, çevrede ünlü bir ‘kumarbaz’ olarak biliniyordu. Soyguncular daha sonra Mayfair’de bir ay kadar önce bir kumarhane de tanıştıkları Mehmet Hassan’ın bütün evini alt üst edip nakit para aradılar. Parayı bulduktan sonra gaspçılar, Granger’in cep telefonuyla kanlar içinde yatan Mehmet Hassan’ı videoya kaydedip, 50 sterlinlik banknotları iç çamaşırlarının içine sıkıştırıp sevinç kahkahaları attarak çevreye saçtılar.
Granger, Dagenham kentinde bulunan bir bakım evinde sağlık asistanı olarak çalışıyordu.

YARALAR DEHŞET VERİCİ BOYUTTA

Metropolitan Polisi Cinayet Masası Dedektifi Başmüfettiş Andy Partridge, “Mehmet Hassan’ın kadınla tuzak kuran bir gasp çetesinin kurbanı olduğunu” ifade eti.
Başmüfettiş Partridge “Mağdurun aldığı darp ve yara izleri dehşet verici boyuttaydı. Pek çok hunharca darbelere reva görülmüştü” dedi.
Mehmet Hassan’ın yeğeni Hassan Günay da, “Merhumun öldürüldüğü o günden beri ailece, ağır ve derin acılar yaşıyoruz. Katillerin en ağır düzeyde cezalandırılmasını görmek memnunluk verici. Cinayeti ortaya çıkaran polise ve mahkeme görevlilerine teşekkür ederim” şeklinde duygularını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!