O adam polis mi değil mi?

Güncelleme Tarihi:

O adam polis mi değil mi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2023 11:24

Almanya Başbakanlık binasını boyayan, ‘Last Generation’ (Son Nesil) adlı iklim aktivistlerine yönelik şiddet uygulayan kişinin polis olup olmadığı araştırılıyor. Gerekirse soruşturma başlatılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

YAKLAŞIK 60 ila 70 iklim aktivisti dün Başbakanlık binasının önünde eylem yaptı. Binanın dış cephesinin bir bölümünü ve zeminini turuncuya boyayan aktivistler, “Olaf yalan söylüyor” ve “İklim yalancısı Şansölye” yazılı pankartlar açtı. Eylem sırasında üniformalı ve sivil polis memurları aktivistlere müdahale etti. Ancak müdahale sırasında sivil kıyafetli bir adamın göstericilere aşırı şiddet uygulaması büyük tepki çekti. Görüntülerde, sivil giyimli bir adamın iki kadın göstericiyi yere yatırdığı ve yerde tuttuğu görülüyor. Sonra kadınlardan birinden aldığı fırçayla iki kadının yüzünü turuncu boya sürüyor. Ardından gösterileri kelepçeler gibi yaparak ellerini arkaya götüren bu kişiye diğer polis memurları ise müdahale etmiyor.

O adam polis mi değil mi
NEDEN MÜDAHALE ETMEDİLER?
Olayla ilgili Berliner Zeitung’a açıklama yapan Berlin Polisi, video kayıtlarına göre bu kişinin sivil polis memuru olduğu yönündeki iddiaları reddetti. Ancak Berliner Zeitung gazetesi agresif görünen adamın olay yerinde bulunan bir gazete muhabirine polis kimliğini gösterdiğini ve olay yerindeki üniformalı polis memurlarıyla konuştuğunu yazdı. Konuyla ilgili habere yer veren yerel rbb|24 haber kanalı ise Berlin Polisi’ne, göstericilere şiddet uygulayan agresif kişinin polis memuru olup olmadığını sordu. Bir polis sözcüsü konunun incelediğini söylerken, söz konusu kişinin Berlin Polisi Teşkilatı’nda görevli olması halinde, cezai tedbirlerin inceleneceğini, gerekirse soruşturma başlatılacağını ifade etti. Kendisini polis olarak tanıttığı söylenen kişinin tam olarak kimin için çalıştığı henüz belli değil. Ancak şiddet uygulayan kişinin polis memuru olmaması durumunda ya da polis olsa bile yasa dışı güç kullandığı halde diğer polis memurlarının neden müdahale etmediği sorusu da cevapsız kaldı.
O adam polis mi değil mi

O adam polis mi değil mi
O adam polis mi değil mi

O adam polis mi değil mi

O adam polis mi değil mi

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!