Nükleer müzakerelerde "uzatma" kararı

Güncelleme Tarihi:

Nükleer müzakerelerde uzatma kararı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2015 10:32

İran'la BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (P5+1 ülkeleri) arasında Viyana'da süren nükleer müzakerelerde dün dolan anlaşma tarihi pazartesi gününe kadar uzatıldı.

Haberin Devamı

ABD ve AB, müzakerelerin devam edebilmesi için İran'a yaptırımları kısmen donduran anlaşma için dün dolan süreyi 13 Temmuz'a uzatma kararı aldı.

AB Konseyi'nden yapılan açıklamada, "İran'ın nükleer meselesinde uzun vadeli çözüme ulaşmak için süren müzakerelere daha fazla zaman tanımak amacıyla AB'nin İran'a kısıtlayıcı önlemlerinin askıya alınması 13 Temmuz'a kadar uzatılmıştır" denildi.

İran kaynakları ise müzakereler sırasında P5+1 ülkelerinin birlikte hareket edememelerinin ve tutum değiştirmelerinin süreci zorlaştırdığını savunuyor.

Kerry: Atmosfer çok yapıcı

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Viyana'da ABD'li uzmanlarla yaptığı görüşme sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından paylaşılan açıklamada Kerry, nükleer müzakerelerin sürdüğünü belirerek, "Şimdiye kadar devam eden görüşmelerde iki farklı anlayışa sahibiz fakat ilerleme kaydettiğimizi söylemenin yerinde olduğunu düşünüyorum. Atmosfer çok yapıcı" dedi.

Haberin Devamı

Halen birkaç tane çok zor sorunların bulunduğunu kaydeden Kerry, "Kısa vadede bunların hepsini oturup tartışmış olacağız. Fakat önemli konulardan bazılarını çözdüğümüze ve bazı ilerlemeler kaydettiğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!