NSU cinayetleri polis akademisinde ders olarak işlendi

Güncelleme Tarihi:

NSU cinayetleri polis akademisinde ders olarak işlendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2015 10:48

Brandenburg Polis Okulu'nda öğrencilerle buluşan NSU'nun ilk kurbanı Enver Şimşek'in oğlu, babasının katledilmesinden sonra polisin kendilerine yönelik tutumlarını anlattı.

Haberin Devamı

Brandenburg Eyalet Polis Yüksek Okulunda, Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU)terör çetesinin işlediği cinayetleri ve cinayetlerde polisin ihmalleri polis adaylarına anlatıldı.

Polis yüksek okulunda öğrencilere ders nitelikli olarak soruşturmalarda polisin ihmallerinin aktarıldığı toplantıya NSU'nun ilk kurbanı Enver Şimşek'in oğlu Abdulkerim Şimşek ile Federal Hükümetin NSU kurbanları ve kurban yakınları için görevlendirdiği Obdusman Prof. Barbara John da konuşmacı olarak katıldı.

Şimşek, öğrencilere soruşturma sonrasında polisin cinayetten annesinin ve dayılarını sorumlu tuttuğunu detaylı olarak anlattı.

Toplantıda ayrıca merkezi Potsdam'da bulunan Moses Mendelssohn Araştırma Merkezi'nin ırkçıların işlediği cinayetlerle ilgili araştırması da öğrencilere tanıtıldı.

Hatırlanacağı gibi Brandenburg Eyalet Polis Yüksek Okulu, 2013 yılında başlattığı kampanya ile okul içinde NSU kurbanları ve yakınları için dayanışma örneği göstermişti. Öğrencilerin kendi aralarında topladıkları paraları NSU kurbanları ve yakınlarına dağıtılmak üzere Barbara John'a teslim edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!