MUTTI IN MULTIKULTI (Anne çokkültürlü yerde)

Güncelleme Tarihi:

MUTTI IN MULTIKULTI (Anne çokkültürlü yerde)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2015 10:28

Merkel, Duisburg’un sorunlu mahallesi Marxloch’da, aralarında Türklerin de bulunduğu 60 kadar sivil toplum temsilcisi, vatandaş ve din görevlisiyle buluştu. İki saat süren görüşmede Başbakan, semtin sorunlarını dinledi.

Haberin Devamı

Başbakan Angela Merkel, ‘Vatandaşla Diyalog’ etkinliği çerçevesinde dün Duisburg kentini ziyaret etti. Nüfusunu yüzde 60’ının g

MUTTI IN MULTIKULTI (Anne çokkültürlü yerde)
öçmen olduğu Marxloh’a gelen Merkel, sokakta vatandaşlar tarafından karşılandı.

Arabasından inen Merkel, kendisini karşılamaya gelenlerle selamlaştı. Ardından buluşmanın gerçekleştiği otele geçen Merkel, burada aralarında Türk kökenlilerin de bulunduğu 60 kadar sivil toplum temsilcisi, cami ve kilise görevlisi, işyeri sahipleri, çalışanları ve işsizleri dinledi.

Daha önce Berlin ve Rostock’da vatandaşlarla diyalog toplantısı yapan Merkel, “Berlin ve Rostock’tan sonra bir de ülkenin batı kesiminde bir yerde buluşmayı gerçekleştirmek için buraya geldim. Vatandaşla Diyalog etkinliğiyle vatandaşların ne düşündüğünü, Almanya’da nasıl daha iyi bir yaşam istediğini kendilerinden duymak için yapıyoruz” dedi.

Buluşmada Marxloh sakinleri Merkel’e, eğitim, güvenlik, iş, spor, park ve hatta dilenci sorunun kadar birçok konuda görüşlerini ve şikayetlerini iletti. Merkel de her gelen soruyu tek tek cevaplandırdı. Söz alan Alevi temsilcisi Deniz Güler, Başbakan’a, Türkçe, “Hoş geldiniz” dedi. Ardından “Dün berberde tıraş olurken sizin buraya geleceğinizi konuştuk. Orada bulunan birisi ‘Mutti kommt multikulti’ (Anne çok kültürlülüğe geliyor) şeklinde yorum yaptı” sözüne Merkel gülümseyerek karşılık verdi.

Deniz Güler, ardından yaşadıkları Marxloh semtinde daha fazla polisin ve öğretmenin görevlendirmesini istedi. Merkel, emniyette daha fazla göçmen kökenlinin görev almasının, göçmen kökenli polislerin göçmenlerle diyaloğunun daha kolay olması nedeniyle iyi olacağının altını çizdi. Merkel, belediye meclislerinde daha fazla göçmen kökenlinin seçilmesinin de gerektiğini belirtti.

Dünkü buluşmada ayrıca Cafer Kaya ve Nurcan Nergis de söz aldı. Marxloh’da gelinlikçi dükkanı işleten bir temsilci ise park ve dilenci sorununu dile getirdi. İşyeri sahibi, park ihlalleri yüzünden polislerin müşterilerine çok ceza yazdığı ve sokaklarda Doğu Avrupa ülkelerinden gelen çok sayıda çocuk dilencilerin bulunduğu şikayetini iletti. İki saat süren buluşmada katılımcılar sadece gençlerin değil, yetişkinlerin de meslek eğitimi almaları durumunda desteklenmesi isteğini de Merkel’e ilettiler.

AÇIK KAPI HAFTA SONU

Almanya’da bu cumartesi ve pazar, ‘Açık Kapı Günü’ düzenlenecek. Etkinlik çerçevesinde vatandaşlar, başbakanlık, bakanlıklar ve diğer resmi kurumları ziyaret edilebilecek. Saat 10.00’da başlayacak etkinlik, 18.00’e kadar devam edecek. Pazar günü Başbakan Angela Merkel de etkinliğe katılacak. Merkel, başbakanlık binasında resmi kabullerin nasıl olduğunu da anlatacak. Daha sonra başbakanlık bahçesinde ziyaretçilerle sohbet edecek.(BERLİN)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!