Mesut Özil’li soruya Uyum Bakanı ile Cacau yanıt verdi

Güncelleme Tarihi:

Mesut Özil’li soruya Uyum Bakanı ile Cacau yanıt verdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2018 18:05

Almanya’da hükümetin düzenlediği halk gününde binlerce insan başbakanlık ve bakanlıkları ziyaret ederek, hükümetin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Halk gününde Mesut Özil de gündeme geldi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da geleneksel halk gününde, başbakanlık ve bakanlıklar, cumartesi ve pazar günü kapılarını halka açtı. Binlerce ziyaretçi şenlik havası içinde bakanlıkları, başbakanlığı dolaşarak bilgi aldı. 

Başbakan Merkel, Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Annette Widmann Mauz, Alman Futbol Federasyonu Uyum Sorumlusu eski milli futbolcu Cacau ile birlikte ziyaretçilere başbakanlık binasını tanıttı. Merkel, futbolu çok sevdiğini, ancak diğer spor dallarına da ilgi duyduğunu anlattı. Eski Doğu Almanya’da büyüyen Merkel, sporda iyi olmadığını, özellikle koşuda kötü olduğunu, fizik okuyabilmek için 100 metre koşu sınavını ikinci kez yapmak zorunda kaldığını söyledi.

Mesut Özil’li soruya Uyum Bakanı ile Cacau yanıt verdi
Maliye Bakanı Olaf Scholz

Haberin Devamı

MÜNİH TÜRKGÜCÜ’NE ÖVGÜ
Bakan Widmann Mauz ile Cacau, ırkçılık ve ayrımcılığa maruz kaldığı gerekçesiyle Alman milli takımını bırakan Mesut Özil konusuna değindi. Bu yöndeki bir soruya Cacau kendisinin 18 yaşında Brezilya’dan futbol oynamak için Almanya’ya geldiğini ve ilk kulüp olarak Münih’teki Türkgücü’nde futbola başladığını anlattı.
Münih Türkgücü’nün kariyerinde çok önemli bir yer tuttuğunu ve ana kucağı olduğunu anlatan Cacau, Mesut Özil’in Alman Futbol Federasyonu’nu ırkçılıkla suçlamasını kabul etmediğini dile getirdi. Cacau, Almanya’da spor kulüplerinin göçmen kökenli çocuklara yönelik çok yoğun çalışma yaptıklarını, Mesut Özil’in eleştirisinin bu çalışmalara gölge düşürdüğünü söyledi.

Mesut Özil’li soruya Uyum Bakanı ile Cacau yanıt verdi
Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile partneri oyuncu Natalia Woerner

ELEŞTİRİYE AÇIK OLMALI
Uyum Bakanı da, Mesut Özil’in bir milli olarak eleştirilere tahammül etmesi gerektiğini belirtti, ancak göçmenlerin işe alınırken dışlandığı olayların da yaşandığını kaydetti. Sosyal medyada Mesut Özil’in istifasıyla başlayan MeTwo akımının katılımcılarının yazdıklarını dışlamalara örnek gösteren Widmann Mauz, “Birisi dışlanırsa hemen müdahale edin. ‘Bu ülkemize ve değerlerimize yakışmıyor’ diye karşılık verin” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!