Merz’in Kreuzberg sözlerine Yeşiller’den sert tepki: ‘Ayrımcılık’

Güncelleme Tarihi:

Merz’in Kreuzberg sözlerine Yeşiller’den sert tepki: ‘Ayrımcılık’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2023 17:34

Almanya’da ana muhalefet partisi CDU’nun Genel Başkanı Friedrich Merz’in, Berlin’de göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semtiyle ilgili sarf ettiği sözlere Yeşiller’den ‘ayrımcılık’ tepkisi geldi.

Haberin Devamı

MERZ, Bavyera eyaletindeki Gillamoos panayırında yaptığı konuşmada, “Almanya Kreuzberg değildir, Almanya Gillamoos’tur” demişti. DW Türkçe’nin haberine göre, Merz’e ilk tepki Yeşiller’den geldi. Yeşiller Meclis Grup Başkanı Katharina Dröge, CDU Genel Başkanı Friedrich Merz’i ülkeyi bölmekle suçladı, ana muhalefet partisinin ‘tehlikeli ve sorumsuzca bir yolda olduğunu’ dile getirdi. Dröge, “Berlin’in Kreuzberg semti niye Alman olmuyor? Bavyera’daki bira çadırında olanları daha Alman yapan nedir? Kreuzberg’de farklı dinlerden, farklı milletler ve farklı cinsel kimliklerden insanların yaşaması mı?” sorusunu yöneltti.

Merz’in Kreuzberg sözlerine Yeşiller’den sert tepki: ‘Ayrımcılık’

Katharina Dröge

Haberin Devamı

‘WULF’UN ÇİZGİSİNE DÖNÜN’
CDU Meclis Grubu’na seslenen Dröge, daha fazla birlikteliğe ihtiyaç olduğunu belirterek, “Kreuzberg’in Bavyera’daki bira çadırı kadar, İslam’ın da Protestanlık kadar Almanya’ya ait olduğunu söyleyebilecek bir muhafazakâr partiye ihtiyaç var” dedi. Dröge ayrıca, eski CDU’lu Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un 2006 yılında, “İslam Almanya’nın ve Avrupa’nın bir parçasıdır” sözüne atıfla partinin o dönemki çizgiye dönmesi çağrısı yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!