Merzig kentinde Müslümanlara mezarlık tahsis edildi

Güncelleme Tarihi:

Merzig kentinde Müslümanlara mezarlık tahsis edildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2018 09:31

Almanya’nın güneybatısında yer alan Saarland eyaletine bağlı Merzig kentinde Hristiyan mezarlığı içerisinde, Müslümanlara, defin işlemlerini yapabilecekleri, daha sonra genişletilmek üzere 20 mezar kapasiteli alan tahsis edildi.

Haberin Devamı

MEZARLIĞIN açılışına Merzig Belediye Başkanı Marcus Hofeld, Saarland DİTİB Eyalet Birliği Başkanı Erkan Kahveci, Eyalet Kadınlar Kolu Başkanı Emine Abak Karaoğlan, Roden Belediye Meclis Başkanı SPD’li Hakan Gündüz, belediye ve siyasi parti temsilcileri katıldı. 

Merzig DİTİB Yeşil Camisi din görevlisi Kemal Kaçar’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış merasiminde DİTİB adına mezarlığın açılması için görüşmeleri yürüten Türkan Şahin konuşma yaptı.
Kentte yaşayanların taleplerini önemsediklerini ifade eden Hofeld, Müslümanlar için tahsis edilen mezarlığın, diğer dinlere gösterilen saygının ve birlikte yaşamaya verilen önemin göstergesi olduğunu belirtti.

‘KALICI OLDUĞUMUZU GÖSTERİYOR’
Saarland DİTİB Eyalet Birliği Başkanı Erkan Kahveci de hayatın iki gerçek anlamının doğum ve ölüm olduğunu hatırlatarak, “Artık bizler için burada bu mezarlık kalıcı olduğumuzu ve Almanya’ya gelen kuşakların da burada vazgeçilmeyecek bir unsur olduğunu gösteriyor” dedi.
Merzig DİTİB Yeşil Camisi Başkanı Turhan Çakmak ise Müslümanların artık Almanya’da kalıcı olduklarını ifade ederek, cenazelerin defni için Müslüman mezarlıklarına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.
Açılış sonrası mezarlık ve gasilhane ziyaretçilere gezdirildi.
Almanya’da özellikle Müslümanların yaşadığı bölgelerde çok sayıda Müslüman mezarlığı bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!