Merkel’den Noel uyarısı!

Güncelleme Tarihi:

Merkel’den Noel uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2020 13:48

Koronavirüs vakalarının sonbaharla birlikte yeniden atağa geçmesi korkuları yeniden canlandırdı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, yöneticileriyle yaptığı video konferansta, “Eğer haftalık vaka sayısı bu hızla artmaya devam ederse, Noel’de günde 19 bin 200 hastaya ulaşırız” diye uyardı.

Haberin Devamı

TOPLANTIDAN kamuoyuna sızan bilgilere göre Merkel, “Avrupa’da enfeksiyon sayılarındaki gelişme çok endişe verici. Almanya’da enfeksiyon sayısının katlanarak artmasını önlemek için her şeyi yapmalıyız. Ekonomi işlemeli, okullar ve kreşler açık kalmalı. Futbol ise ikinci sırada” dedi. Başbakan Merkel, salı günü de eyalet başbakanlarıyla korona vakalarındaki gelişmeleri ve önlemleri görüşecek.
Hükümet sözcüsü Steffen Seibert de düzenlediği basın toplantısında benzeri açıklamalarda bulundu: “Sayılar endişe verici. Henüz geniş kapsamlı değil. Vaka sayısı çok düşük olan bölgeler var. Ama yerel ve bölgesel olarak enfeksiyon sayısında ani artışlar kaydediliyor. Bunun acilen kontrol altına alınması gerekir. Virüsün tek tek bazı yerlerde katlanarak yayılmasına izin vermemeliyiz. Bu gelişmenin nereye götüreceğini bazı Avrupalı dostlarımızda görüyoruz. Virüsün patlama yaptığı yerlerde hızla önlemler alınmalı. Burada her bir gün önemli.”

Haberin Devamı

‘BAZI YERLERDE SINIRDAYIZ’
Enfeksiyon sayısını kritik sınırın altına düşürme şansı ve imkânı bulunuyor. Ancak sağlık idarelerinin kapasitesinin üzerine çıkılmaması gerekir. Sağlık idareleri enfeksiyon zincirini takip edebilmeli ve kırabilmeli. Bazı yerlerdeki enfeksiyon sayısı sağlıkçıları zorluyor ve kısmen kapasitenin sınırında. Buralarda ordu yardım edebilir. Ama belirleyici olan bu yerlerde sayıyı düşürmek için her şeyin yapılması. Almanya’da yaşayan herkes için ise geçerli olan, durumu çok ciddiye almak. Sakin biçimde uygulamalara riayet etmek. Mesafeyi korumak, maske takmak, temizlik kurallarına uymak ve App’i aktif kullanmak. Eğer hep birlikte bu sağduyu ve dikkati sağlarsak, gerekli olan kısıtlamaları bir süreliğine kabul edersek, sonbahar ve kış aylarında hep beraber ülkemizde bazı şeyleri önleriz.”

BAKMADAN GEÇME!