Merkel: ‘Navalni, Rus devletinin kurbanı oldu’

Güncelleme Tarihi:

Merkel: ‘Navalni, Rus devletinin kurbanı oldu’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2024 17:33

Almanya’nın eski Başbakanı Angela Merkel, Rusya’da tutuklu muhalif lider Aleksey Navalni’nin yaşamını yitirmesiyle ilgili Rusya yönetimini suçladı.

Haberin Devamı

2020 yılında Rusya’da zehirlenen ve Almanya’nın başkenti Berlin’e getirilerek tedavi gören Navalni’yi Charite Kliniği’nde ziyaret eden Merkel, ölüm haberiyle ilgili Bild gazetesine konuştu. Merkel, “Aleksey Navalni’nin ölüm haberi beni çok üzdü. O, Rusya’nın baskıcı devlet şiddetinin kurbanı oldu. Cesur, korkusuz, ülkesi için ağırlığını koyan bir sesin korkunç metotlarla susturulması korkunç bir durumdur. Tüm düşüncelerim eşinin, çocuklarının, dostlarının ve iş arkadaşlarının yanındadır” dedi.

'PUTİN CEZALANDIRILMALI'

Eşi Navalni’nin ölüm haberini Münih Güvenlik Konferansı’na katılmak için geldiği Münih’te öğrenen Yulia Navalnaya, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in cezalandırılmasını istedi: “Aleksey’in ölüm haberini aldıktan sonra kendi kendime ‘Burada kalıp konuşmamı yapayım mı, yoksa çocuklarımın yanında mı olayım?’ diye sordum. Tabii, ‘Benim yerimde Aleksey olsaydı ne yapardı?’ diye de sordum. Aleksey de benim gibi yapardı ve burada kalır konuşmasını yapardı. Şayet ölüm haberi doğruysa, Putin de ekibindeki diğerleri de cezalandırılmalı. O gün yakında gelecek. Sözlerim dünyadaki herkese: Hepimiz bir araya gelip bunlara karşı mücadele vermeliyiz. Bu rejime karşı mücadele etmeliyiz. Ülkelerimizde yaşanan cürümlerin tümünden Putin sorumludur.”

Haberin Devamı

Yulia Navalnaya, katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!