Merkel ile Seehofer arasında ipler kopacak mı

Güncelleme Tarihi:

Merkel ile Seehofer arasında ipler kopacak mı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 09:43

Almanya’da hükümet yeni yılı mülteci kriziyle açtı. Büyük koalisyonun küçük ortağı Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU), bugün Wildbad Kreuth’ta mülteci göçüne sınır konulmasını tartışacak.

Haberin Devamı

Kapalı kapılar ardında yapılacak toplantının konuğu ise Başbakan Angela Merkel. CSU Genel Başkanı Horst Seehofer, toplantı öncesi yaptığı açıklamada mülteciler için üst sınır dediği rakamı açıkladı: “Her yıl 100 veya 200 bin mülteciyi kaldırabiliriz.” 

CSU, Almanya'nın tek başına bir üst sınır koymasını, bunun üzerinde mülteci alınmamasını istiyor. Wildbad Kreuth toplantısında mülteci göçünün sınırlanması üzerine hazırlanan taslak tartışılarak karara bağlanacak.

MERKEL YİNE REDDETTİ

Başbakan Merkel, Seehofer’in inatla savunduğu üst sınırı yine reddetti. Hükümet sözcüsü Seibert, “Bu tavır Başbakanın tavrı değil. Biz, mülteci göçünün tek başına sınırlanacağını sanmıyoruz” dedi. Bu durumda iki kardeş parti lideri arasında mülteci göçünün sınırlanması üzerine görüş ayrılığı devam ediyor. Bugün CSU'nun toplantısına katılacak olan Merkel’in nasıl karşılanacağı en çok merak edilen sorular arasında. Seehofer, CSU kurultayında Merkel’i soğuk karşılamıştı. Hükümet sözcüsü Seibert ise Merkel’in CDU Genel Başkanı olarak değil, Başbakan olarak toplantıya gideceğini söyledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!