Melike’yi kaçıran insan taciri hakim karşısında!

Güncelleme Tarihi:

Melike’yi kaçıran insan taciri hakim karşısında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2024 12:00

Bir grup mülteciyle birlikte Almanya’ya kaçmaya çalışırken, 15 yaşında hayatını kaybeden Melike ve diğer mültecileri kaçıran insan taciri hâkim karşısına çıktı. Mültecilerin kişi başına yaklaşık 2 ile 10 bin Euro arasında ödediği öğrenildi.

Haberin Devamı

SAVCININ hazırladığı iddianameye göre, 2022 Mayıs ayında insan kaçakçıları eşliğinde 12 kişilik mülteci grubu, Münih’e gitmek amacıyla Verona’da bir yük trenine tırmandı. Kaçak mülteci grup Münih’e geldiğinde Trudering’deki yük deposunda bir facia yaşadı. Kaçak mülteciler TIR’ın taşındığı yük deposunda yukarı tırmanırken elektrik tellerine takıldı. Aralarında bulunan 15 yaşındaki Melike ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Ancak 2 hafta sonra çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. 19 yaşındaki ağabeyi, elinden yaralandı. Bir başkası ise ölümden döndü.

BU OLAYIN BAŞ SORUMLUSU
Melike’nin de aralarında bulunduğu mülteci gruptan para alıp Almanya’ya kaçmalarında yardım etmek isteyen insan taciri Iraklı sanık, duruşmanın başında suçlamalar hakkında yorum yapmadı. İddianameye göre, iki çocuk babası olan Hüseyin H., bu olayda insan kaçakçılığının baş sorumlusu. Sanığın halen İsviçre’nin Lugano kentinde ikamet ettiği belirtildi. İddianameye göre, olay şu şekilde gerçekleşti: 19 yaşındaki mülteci genç yük treninde TIR’ın üstüne çıktı. Diğerlerinin dışarı çıkmasına yardım etmek için trenin çatısında diz çöktü ve eliyle diğerlerini vagondan çıkarmaya çalıştı. Ancak gencin burada tellere dokunup dokunmadığı bilinmiyor. Yüksek gerilimli tellere yaklaşması halinde de tehlike oluşturduğu kaydedildi. Elektrik çarpmasının yukarı çekmek için 15 yaşındaki Melike’nin elini tuttuğu sırada yaşandığı ve Melike ile 19 yaşındaki gencin bilincini kaybettiği açıklandı. Melike’nin annesi de davanın ilk gününde tanık olarak ifade verdi. Duruşmanın şubat sonuna kadar devam etmesi planlandı.

Melike’yi kaçıran insan taciri hakim karşısında


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!