‘Kolay vize’ uygulaması bugün sona eriyor

Güncelleme Tarihi:

‘Kolay vize’ uygulaması bugün sona eriyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2023 16:50

Almanya’nın, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde mağdur olanlara yönelik uygulamaya koyduğu ‘kolay vize’ prosedürü bugün sona eriyor.

Haberin Devamı

Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, hızlandırılmış vize kolaylığı uygulamasının belirli bir süre için tasarlandığı, taleplerin azalması nedeniyle de böyle bir karar alındığı belirtildi. DW Türkçe’nin haberine göre Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, söz konusu düzenlemenin bir acil durum yardımı olarak uygulandığını ve kalıcı bir çözüm olmadığını vurguladı. Başlangıçta depremzedelere Almanya’da 90 gün kalmaları için vize verilirken, süre daha sonra uzatılarak 180 güne çıkarıldı.

16 BİNDEN FAZLA VİZE VERİLDİ
Bakanlıktan yapılan açıklamada uygulama kapsamında şu ana kadar Türkiye ve Suriye’den 16 bin 200 deprem mağduruna vize verildiği aktarıldı. Bakanlık, bunların 12 bin 300’ünün Schengen vizesi olduğunu, aile birleşimi çerçevesinde ise 3 bin 800 kişiye daimi vize verildiğini bildirdi. Depremzedelerin vizelerinin sona ermesiyle birlikte Almanya’yı terk etmeleri gerekiyor. Ancak yerel yabancılar daireleri vizelerin daimi oturum hakkına dönüştürülmesi konusunda karar verebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!