Koalisyonun huzurunu bozuyor

Güncelleme Tarihi:

Koalisyonun huzurunu bozuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 09:49

Almanya'da koalisyon ortağı partilerinin liderleri, Berlin’de bir araya geldi. Üçlü buluşmanın ardından yapılan açıklamada, görüşmenin olumlu ve iyi bir atmosferde geçtiği belirtildi

Haberin Devamı

Başbakan Merkel mülteci politikası nedeniyle arası açılan ‘kardeş parti’ CSU’nun lideri Seehofer ile bu sefer birliktelik mesajı vermek istedi. Ancak Seehofer, Berlin’de çarşamba akşamı yapılan zirve öncesi Merkel’e yüklendi. Merkel’in yönetim tarzını “Başına buyruk” diye niteledi.

BAKANA YÜKLENDİ

Zirve öncesi İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere’nin mülteci göçünün azalması halinde sınır kontrollerinin kalkacağı açıklaması da Seehofer’i kızdırdı.

Seehofer, kendileriyle konuşulmadan İçişleri Bakanı’nın böyle bir açıklama yapmasını eleştirdi ve CDU/CSU’yu siyaset değişikliğine gitmeye çağırdı.

Merkel, Bakan de Maiziere’nin sınırların kalkabileceği açıklamasının ‘sadece bir düşünce’ olduğunu belirterek, ortamı yumuşatmaya çalıştı.

Üç lider bir araya gelmeden önce Merkel, Seehofer ile iki saat görüştü. Daha sonra SPD lideri Sigmar Gabriel’le liderler zirvesi başladı. Üçlü buluşmanın ardından yapılan açıklamada, görüşmenin olumlu ve iyi bir atmosferde geçtiği belirtildi.

BLOKE EDİYOR

Ancak SPD Başkan Yardımcısı Ralf Stegner, CSU’yu koalisyondaki barışı bozmakla eleştirdi. CSU’yu koalisyon çalışmalarını bloke etmekle suçlayan Stegner, örnek olarak miras yasasını, geçici işin kötüye kullanılmasını önleyecek yasayı engellemesini gösterdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!