Kilise çalışanlarından Woelki’ye ‘istismar’ isyanı!

Güncelleme Tarihi:

Kilise çalışanlarından Woelki’ye ‘istismar’ isyanı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2022 10:21

Köln başpiskoposu Rainer Maria Woelki’nin bölgedeki kiliselerdeki cinsel istismar iddialarını gizleme girişimine aralarında papazların da bulunduğu 50’ye yakın kilise çalışanı ateş püskürdü.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın çeşitli kesimlerinde olduğu gibi Köln bölgesindeki bazı kiliselerde yaşanan cinsel istismarlar kilise çalışanlarını da isyan ettirdi. Zamanında müdahale etmediği suçlamalarına hedef olan Roma Katolik Kilisesi Kardinali ve Köln Başpiskoposu Rainer Maria Woelki’nin cinsel taciz ve istismarları ‘gizleme’ girişiminde bulunduğu ortaya çıkınca ortaklık karıştı. Kölner Stadtanzeiger gazetesi, istismar vakalarının her yönüyle aydınlatılmasını ve hazırlanan raporunun kamuoyuna duyurulmasını engellemek için Kardinal Woelki’nin bir komünikasyon ajansını görevlendirdiğine yer vermesi üzerine kilise çalışanları isyan etti.

‘KARDİNALE HİÇ YAKIŞMADI’
Aralarında papazların da bulunduğu 50’ye yakın kilise çalışanı “Biz Kardinal Woelki’ye hep güven duymak istedik. Ama o bizim güvenimizi altüst etti” açıklamasında bulundu. Kilise çalışanlarının ortaklaşa yayınladıkları açıklamada, “Böyle bir davranış Katolik Hıristiyanlara da kardinale de hiç yakışmamaktadır” denildi. Kardinal Woelki ve danışmanlarının cinsel taciz ve istismar iddialarıyla ilgili raporun yayımlanmasına baştan beri karşı çıkması üzerine başlayan sürtüşme ortak açıklama ile tam bir isyana dönüştü. Kiliselerde reform girişimi Maria 2.0 Sözcüsü Maria Mesrian, “En yakınlarındaki bile Woelki’den uzaklaşıyorsa, bu Woelki’nin sürüsüz çoban durumuna düştüğünü gösterir” dedi. Maria Mesrian bu sözleriyle dolaylı bir biçimde Woelki’nin istifasını da gündeme getirdi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!