Kamu çalışanları iş bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Kamu çalışanları iş bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2023 14:34

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde kamu çalışanlarının uyarı grevine giderek işi bırakmaları üzerine birçok alanda hayat durdu.

Haberin Devamı

İŞVEREN  konumundaki Federal İçişleri ve Yurt Bakanlığı ile Birleşik Hizmet Sendikası (Ver.di) arasında devam eden görüşmelerde uzlaşma sağlanamaması üzerine, KRV’nin çeşitli kesimlerinde çocuk yuvaları ile kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra havalimanlarında da uyarı grevine gidildi. Düsseldorf Havalimanı’nda aralarında Türkiye seferlerinin de olduğu 330 uçuş ve inişten ancak 89’u, Köln/Bonn Havalimanı’nda da 136 kalkış ve inişten sadece 2’si gerçekleşirken on binlerce yolcu etkilendi. Yalnız Köln/Bonn Havalimanı’nda 15 binden fazla yolcunun uçamadığı açıklandı. Ver.di Sözcüsü, “Pazar gecesinden itibaren Köln/Bonn’da güvenlik çalışanları ve mal kontrolü ile yük kontrolü çalışanlarının grevi sebebiyle tüm kontrol noktaları kapatıldı” dedi. Havaalanı ile birlikte kreşler, toplu taşıma, ofisler ve hastaneler de genel greve gitti. Köln’de tramvaylar, otobüsler, çöp toplama çalışmaları, hastanelerde bazı bölümler çalışmadı. Ver di sendikasına bağlı işçiler Köln Heumarkt Meydanı’nda gösteri yaptı.
Ver.di’nin yüzde 10.5, en az ayda 500 Euro ücret artışı talebine İçişleri Bakanı Nancy Faeser’in yüzde 5 artış ve bir defaya mahsus 2 bin 500 Euro ödenmesi önerisi gerginliği artırdı. DÜSSELDORF / KÖLN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!