İyilik meleklerine ödül

Güncelleme Tarihi:

İyilik meleklerine ödül
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2024 10:37

Dünyanın çeşitli kesimlerinde olduğu gibi Almanya’nın başkenti Berlin’de de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir dizi etkinlikler düzenlendi.Berlinli Türk kadınları da farklı etkinliklerde bir araya geldiler. Kadınlar gününü kutladılar... Ama bazı etkinliklerde duygu dolu anlar yaşandı.

Haberin Devamı

İyilik meleklerine ödül
İŞTE onlardan biri de Saadet Avrupa Berlin Bölümü’nün ‘Hayata Değer Katan Kadınlar Ödülü’ programıydı. Zöhre Çelik, 16 yaşındayken 1983 yılında Almanya’ya gelin gelmiş ve 17 yaşındayken ilk çocuğu Rabia’yı kucağına almış. Daha sonraki yıllarda üçer yaş arayla bir kız ve bir oğlu daha olmuş.
Çocuklarında 5 yaşına geldiklerinde çoklu organ yetmezliği sendromu görülmeye başlamış ve 15 yaşına geldiklerinde de görme yeteneklerini kaybetmişler.
İyilik meleklerine ödül

Zöhre Çelik

HEM ANNELİK HEM HEMŞİRELİK YAPMIŞ
Anne Zöhre Çelik’in, çocuklarının sağlıklarına kavuşmaları için dolaşmadığı, gitmediği hastane, doktor kalmamış.
Onları getirip götürmek için ehliyet almış, kursa bile gitmeden derdini anlatmak için Almanca öğrenmiş.
Çocuklarına hem annelik hem de hemşirelik yapmış, her gece iki saat aralıklarla evlatlarının şeker ölçümlerini yapmış, çamaşır ve çarşaflarını değiştirmiş.
İlk çocuğu Rabia’yı 22 yaşına geldiğinde hakka uğurlamış.
Çektiği tüm zorluklara ve acılara rağmen, gönüllü olarak görevler üstlenmiş.
“Her evlat kıymetlidir ama bizim gibi özel evladı olanlar daha sevgilidir, kıymetlidir, vazgeçilmezdir. Onları gurbete gönderemezsiniz, kendi başına dolaşmaya çıkmışsa gece yarısı gelecek diye bekleyemezsin. Sevdikleri ile evlendiremezsin, gece gündüz yanınızdalar” diyen ‘iyilik meleği’ anne Zöhre Çelik’e Saadet Berlin’in ‘Anne Ödülü’ verildi.
*

İyilik meleklerine ödül

Nuray Aslan’a plaketi Saadet Berlin Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bay (solda) takdim etti.

Haberin Devamı

Nuray Arslan 1973 yılında Afyonkarahisar’da dünyaya gelmiş ve ilköğreniminin ardından kazandığı Balıkesir Savaştepe Öğretmen Lisesi’nde orta öğrenimine devam etmiş.
1990 senesinde evlenerek Berlin’e gelmiş.
Şu anda akademisyen olan iki evladını yetiştirirken, kendisi de dışardan farmakoloji (eczabilim) eğitimi yaparak bir eczanede çalışmaya başlamış.
İşinin yanı sıra Türk Diyabet Derneği başta olmak üzere, sağlıkla ilgili çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşlarının yönetimlerinde fahri olarak görev almış.
2014 yılında 3. evladının özel gereksinimli bir birey olarak doğması üzerine bu konuya ağırlık vermiş.
2016 yılında çalışmalara ve toplantılara başlamış, ana dilde seminerler vermiş.
Doktor, eğitimci ve ailesinde özel gereksinimli bireyi olan çalışma arkadaşlarıyla bir araya gelerek, Özel İnsanlar Derneği’ni (Besondere Menschen e.V) kurmuş.
*
Yüzelli civarında üyesi olan bu dernek, şu an başta göçmen kökenli aileler olmak üzere, Almanlara dönük olarak da eğitim, günlük hayata dahil olma, kaliteli bir yaşam sürdürebilmek, gündeme dair en yeni tedavi ve terapi konularında seminerler ile kurslar düzenlemekte, danışmanlık yapmakta, engelli ve kronik hastalara ve ailelerine hizmet sunmaktadır.
Nuray Aslan, 2022 Aralık ayında Berlin Kreuzberg-Friedrichshain semtlerinin Belediye Engelliler Dairesi Sorumlusu Ullrike Ehrlichmann’ı ziyaret ederek, Schlesisches Tor metro durağına engelliler için bir asansör yapılması ricasında bulundu.
Yapıldı da...
Ve bu asansör geçen ay hizmete açıldı.
İşte ‘iyilik meleği’ Nuray Aslan’a da ‘İyilik Ödülü’ verildi.

İyilik meleklerine ödül

Gizem Buğur’a ödülünü Başkonsolos Yardımcısı Nağı Tayru verdi.

Haberin Devamı

ÖRNEK SPORCU
1998 yılında dünyaya gelen Gizem Buğur, Dünya Şampiyonu olan babası Veysel Uğur’un Berlin’deki karate okulunda 8 yaşındayken spora başladı.
Judoyla başladığı sporu karate ile sürdürdü ve 15 kez Almanya şampiyonu oldu.
2023 Avrupa Kupası’nda bronz madalya kazandı.
25 yaşında olan Gizem Buğur, aktif sporun yanı sıra Berlin Hür Üniversitesi’nde pedagoji öğrenimine devam etmektedir.
Evet...
‘Kültür-Sanat ve Spor Ödülü’ de örnek sporcu Gizem Buğur’a verildi.
Saadet Berlin Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bay, “Hepimize ilham veren hayat hikayeleri ve başarılarıyla bugün plaket almayı hak kazanan kadınlarımızı yürekten kutluyoruz” dedi.
“Kadın bizim için bir anne, bir eş, bir kız kardeş, bir kız evlattır. Şu bir gerçek ki kadının hakkı ödenmez, bunun için cennetin annelerin ayakları altına serilmesi yeterlidir. Günümüz politikalarının ailenin, aile mefhumunun yok edilmesi üzerine uygulandığı dünyamızda ahlaki ve manevi değerlerimize sahip çıkmanın önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır” dedi.
Konuşmalar yapılırken, iyilik meleklerine, örnek sporcuya plaketler verilirken, duygu dolu anlar yaşandı.
Göz yaşlarını tutamayanlar bile oldu...

 

 

BAKMADAN GEÇME!