İklimciler iklimcilere karşı

Güncelleme Tarihi:

İklimciler iklimcilere karşı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2023 10:31

İsveç’li iklim aktivisti Greta Thunberg’in başlattığı ‘Fridays for Future’ (Gelecek için Cumalar) hareketinin Almanya’daki öncülerinden Luisa Neubauer, iklim aktivistlerinin radikalleşen eylemlerine tepki gösterdi.

Haberin Devamı

NEUBAUER, başta Berlin olmak üzere ülkenin çeşitli kesimlerinde caddelere ve otoyollara ellerini yapıştırarak trafiği altüst eden, havalimanlarında pistleri bloke ederek seferlerin iptal edilmesine yol açan ve eylemlerini nehirlere, denizlere taşıyan iklim aktivistlerinin bu çılgınlıkları yüzünden halkın kendilerinden uzaklaştığı uyarısında bulundu. Kendisi de sıkı bir iklim aktivisti olan Lisa Neubauer, “Radikal önlemlere başvurmakla politik değişim hızlanmaz” derken, yandaşlarına daha sağ duyulu bir tutum sergileme çağrısında bulundu. Sakin ve insanların destek vereceği davranış biçiminin daha etkili olacağına dikkati çeken Neubauer, “Yüklenmekle, vurup kırmakla bir yere ulaşılmaz. Strateji değişikliği şart” dedi.

İklimciler iklimcilere karşı

Haberin Devamı

‘ÖFKENİZİ ANLIYORUM’
Federal hükümetin iklim koruması konusunda gereken hassasiyeti göstermemesinden dolayı insanların öfkesini anlayabildiğini söyleyen Luisa Neubauer, caddelerin ve otoyolların bloke edilmesi gibi eylemlerden vazgeçilmesini istedi. “Genç ve yaşlı insanların başka çıkar yol göremedikleri için kendilerini yollara yapıştırmaları beni çok tedirgin ediyor” diyen Nubauer, onun yerine şehir içinde ve otoyollarda hızın sınırlandırılması için girişimlerde bulunup, politik sorumluluk taşıyan partilerin ve siyasetçilerin desteğini kazanmanın daha akıllı bir davranış olacağının altını çizdi. Lisa Neubauer, SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümetindeki iklim koruma tartışmalarına ‘çocuk tiyatrosuna dönültürdüler’ değerlendirmesinde bulunurken, Başbakan Olaf Scholz’u da bu alanda bir şeyler yapmamakla suçladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!