İftarda savaşlar son bulsun çağrısı

Güncelleme Tarihi:

İftarda savaşlar son bulsun çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2024 11:34

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Kuzey Bavyera Bölge Teşkilatı tarafından Nürnberg Seren Event Saal’da yapılan iftar programına katılan IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, “Bizler nasıl Ukrayna’daki sivillerin ölmesine karşı sesimizi yükselttiysek, aynı şekilde dünyanın neresinde olursa olsun, masum sivillerin ölmesine her zaman karşı çıkarız” dedi.

Haberin Devamı

IGMG Kuzey Bavyera Bölge Teşkilatı’nın düzenlediği iftara Nürnberg Başkonsolos Yardımcısı Adnan Zafer Bekçekaral, IGMG Kuzey Bavyera Bölge Başkanı İsmail Satır, Din Hizmetleri Ataşesi Necmettin Saydam, DİTİB Kuzey Bavyera Birliği Başkanı Uğur Cankurt, Kuzey Bavyera eyaletinin değişik kentlerinde faliyet gösteren IGMG şubelerinden, Türk sivil toplum başkanlarından, siyasetten, akademisyenlerden insanlar katıldı. Programda konuşma yapan IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, “Orucun sadece İslam’la ilgili olmadığını, Hazreti Adem’den Hazreti Musa’ya, Hazreti Musa’dan Hazreti İsa’ya tüm dinlerde orucun temel bir ibadet olduğunu Kur’an-ı Kerim bize ifade etmektedir. Oruç sadece pasif ibadet değildir. Oruç eylem isteyen amel isteyen iş isteyen bir ibadettir. Hazreti Muhammed Mustafa Aleyhisselam da orucu şöyle tarif eder: Su içeceğiz suya ihtiyacımız var hayır içmeyeceğiz diyoruz, yemek yiyeceğiz yemeğe ihtiyacımız var nefsimizi muhafaza ediyoruz. Dolayısıyla oruç sadece sudan sadece yemekten uzak olmaya kalkan değil, oruç tüm kötülüklere, zulme, nefislerimizin içinde geçirmiş olduğumuz isyana, haramlara, hukuksuzluğa, insan hakları ihlallerine karşı kalkandır. Savaşlar nedeniyle hastaneler yıkılırken kiliseler bombalanırken camiler yıkılırken sokaklar, pazar yerleri tahrip edilirken, oruç tutan bizlerin, savaştan, zulümden kurtulmak için memleketlerini terk eden aç susuz kalan insani koşullar dışında yaşayan bir lokma ekmek peşinde koşturarak insan dışı muamele gören insanlar oruç tutanların insanım diyenlerin düşünmesi gerekir. Savaşın da bir ahlakı bir kaidesi var. Yaşadığımız bu toplumun çoğu hoşgörülüdür. Hoşgörülü olmasalardı 3 bin caminin olmasına izin vermezlerdi. Burada eğitimin, siyasetin içinde olacağız, komşularımızla iyi iletişim içinde bulunacağız. Ön yargılardan uzak kalarak İslam’ı, İslam düşmanlarından değil bizden öğrenmelerini sağlayacağız.

İftarda savaşlar son bulsun çağrısı
‘MAZLUMUN YANINDA OLMALIYIZ’
Bizler nasıl Ukrayna’daki sivillerin ölmesine karşı sesimizi yükselttiysek, aynı şekilde dünyanın neresinde olursa olsun, masum sivillerin ölmesine her zaman karşı çıkarız. Filistin’de, insanın en temel hakkı olan su temel gıda maddesi elektrik yaşam malzemesi elinden alınıyor. İbadet mekânları tahrip ediliyor, hastaneler bombalanıyor. Çocuklar kaçırılıyor, bebekler öldürülüyor. Gazze de binlerce bebek öldürüldü. 17 bin bebek anasız babasız kaldı. Bugün insanlar ‘köpek leşi yiyebilir miyiz’ diye soruyorlar. Bu noktada çifte standart asla kabul edilemez. Müslümanlar olarak mazlumun yanında yer almalı, zalime dur demeli ve mazlumun elinden tutmalıyız” dedi.
İftarda savaşlar son bulsun çağrısı
RAMAZAN AYI BEREKET MERHAMET AYIDIR
Fatih Maraşlı’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programın açılış konuşması yapan IGMG Kuzey Bavyera Bölge Teşkilat Başkanı İsmail Satır şunları söyledi: “Bugün Yemen’de, Suriye’de, Doğu Türkistan’da, Arakan’da olduğu gibi dünyanın birçok bölgesinde insanlığa yakışmayan hak ihlalleri görüyoruz. İnsanlık için utanç verici manzaralar ile karşı karşıya kalıyoruz. Özellikle Gazze’de yaşananlar bizleri derinden üzmüştür. Gazze’deki trajedi artık tüm insanlığın hukuk, ahlak ve vicdan sınavı hâline gelmiştir. Masum insanların haykırışları dünya genelinde yankılanmış, her taraftan ateşkes çağrıları yapılmasına rağmen bir sonuç alınamamıştır. Huzurun ve barışın diyarı olan, Allah’ın yeryüzünde mübarek kıldığı mekânı kalbinde bulunduran Filistin, maalesef acının ve gözyaşının diyarı hâline gelmiştir. Bir halkın çocukları açlıktan ölüyorsa, artık bir savaş değil, zulüm söz konusudur. Vicdan ve merhamet sahibi hiçbir insan bu duruma seyirci kalamaz.”
İftarda savaşlar son bulsun çağrısı
NEFRET VE AYIRIMCILIKTAN UZAK DURALIM
Nürnberg Başkonsolos Yardımcısı Adnan Zafer Bekçekaral da, “Bereket ve paylaşım ayı olarak bilinen iç huzurumuzu kuvvetlendiren ramazan ayının, bizleri dayanışma yardımlaşma ve değerlerimizi yeniden fark etme imkânı sunar. Almanya’nın ayrılmaz parçası olan ve her alanda başarılı çalışmalar yapan Türk toplumun inançlarının temel direklerinden biri olan kutsal aydaki vecibelerinin böyle güzel bir atmosfer içinde gerçekleştirmesi takdire şayandır. İslam’ın kamuoyunda tehdit olarak algılanması talihsiz bir gelişmedir. İslam’ın ötekileştirilmesi aracı görülmesi toplumda ayırım duvarı haline getirilmesi hiçbir şekilde kabul edilemez. Bunu yerine karşılıklı anlayış, diyalog, kucaklaşma birlikte yaşamak kültürünün ön plana çıkarılmasına özen gösterilmedir. Nefreti, ayrımcılığı, yabancılığı düşmanlığı ve İslam karşıtlığına dışlayan yaklaşım, entegrasyonu da iyileştirici ve teşvik edici bir etki yaratacaktır. Savaşların olmadığı, çocukların ölmediği yaşanılır bir dünya olmasını temenni ederken herkesin Ramazan Bayramı’nı şimdiden kutluyorum” diye konuştu.
İftarda savaşlar son bulsun çağrısı

İftarda savaşlar son bulsun çağrısı

İftarda savaşlar son bulsun çağrısı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!