‘İftar sofralarını sabırsızlıkla bekliyorum’

Güncelleme Tarihi:

‘İftar sofralarını sabırsızlıkla bekliyorum’
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2024 12:53

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) ile İslamrat, Frankfurt’ta iftar yemeği verdi. İslamrat Almanya Dönem Başkanı Burhan Kesici ve IGMG Hessen Bölge Başkanı Bilal Kaçmaz’ın ev sahipliği yaptığı davete yaklaşık 400 kişi katıldı.

Haberin Devamı

FRANKFURT Konsolosu Fatih Şahin Hazine ve Maliye Ataşesi Mücahit Civriz, Hessen Çalışma, Entegrasyon, Gençlik ve Sosyal Bakanı Heike Hofmann, Gross-Gerau Bölge Kaymakamı Thomas Will, Protestan Kilisesi’nden başrahip Dr. Volker Jung, Bosna Hersek Eski Büyükelçisi Nedim Makarevic, THY Almanya Genel Müdürü Hasan Serkan Binyar, IGMG Genel Başkan Danışmanı Muhammed Turhan, iş insanları, sanat ve spor dünyasından çok sayıda isim ile STK temsilcileri ve dini cemaatler iftar yemeğine iştirak ettiler. IGMG Bölge Başkanı Bilal Kaçmaz, “Oruçlu ile Allah arasında perde yoktur. Ya Rabbi yeryüzünü ateşe vererek dünyayı cehenneme çevirenlere fırsat verme. Yeryüzüne barışı, sevgiyi, kardeşliği ve mutluluğu görmeyi bizlere nasip eyle” duasıyla iftar programını açtı.

‘İftar sofralarını sabırsızlıkla bekliyorum’

Bilal Kaçmaz

Haberin Devamı

Konsolos Şahin, “Ramazan hem yurdumuzda hem de yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın bir araya gelmesi, sevinçlerini ve üzüntülerini paylaşması, kültürümüzün, dilimizin ve inancımızın yaşatılması ve benliğimizin korunması için olduğu kadar, şu an burada olduğu gibi diğer kültürlere hoşgörülü yaklaşılması için önemli bir fırsat. Allah, sevdiklerimizle birlikte Kadir Gecesi’ne ve ardından Ramazan Bayramı’na kavuşmayı nasip eylesin. Hayırlı ramazanlar” dedi.

‘İftar sofralarını sabırsızlıkla bekliyorum’

Burhan Kesici

‘HEP BİRLİKTE KARŞI ÇIKIYORUZ’
Toplumsal bütünleşmenin ve dayanışmanın demokrasinin güçlenmesi açısından çok önemli olduğunu belirten başrahip Dr. Volker Jung “Toplumsal barış, bir araya geldiğimizde, birbirimizi davet ettiğimizde, kutlamalarımızda birbirimizi selamladığımızda olur ve selamlarınız için çok teşekkür ederim. Ramazan ayınız mübarek olsun” dedi. Gross-Gerau Bölge Kaymakamı Thomas Will ise “Gross Gerau insancıldır. Kültürel olarak çok çeşitlidir ve ayrımcılığa hep birlikte karşı çıkıyoruz. Herkese karşı her türlü aşırılık her türlü ırkçılığa karşı durma konusunda hep birlikteyiz. Dini topluluklar hep buradaydı, bunların da bizimle olduğunu unutmayın” diye konuştu.
Hessen Çalışma, Entegrasyon, Gençlik ve Sosyal Bakanı Heike Hofmann da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla iftar yemeğine katıldığını duyurdu. Hofmann “Dinler arası diyalog ve topluluk güçlendirilmesi kalbime çok yakın. Ramazanda bu iftar resepsiyonunu sizlerle birlikte kutlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sizlerle bir arada tekrar buluşmayı gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum” ifadelerini kullandı.

‘İftar sofralarını sabırsızlıkla bekliyorum’

‘İftar sofralarını sabırsızlıkla bekliyorum’


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!